Ήττα του Ιωνικού στα Βριλήσσια (29-28) με πέναλτι σε νεκρό χρόνο

29

Με επεισοδιακό τρόπο και τρομερή ανατροπή, τα νεοφώτιστα Βριλήσσια πέτυχαν τη πρώτη τους νίκη έπειτα από 11 χρόνια στην Handball Premier. Αν και βρέθηκαν να χάνουν με τρία γκολ διαφορά 2:10 πριν το τέλος του αγώνα, έκαναν ένα αδιανόητο σερί 4-0 και κέρδισαν τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 29-28, κάνοντας σεφτέ στο πρωτάθλημα.

Το εκπληκτικό είναι ότι ισοφάρισαν 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και στην επίθεση που έκανε ο Ιωνικός ήρθε η μεγάλη ανατροπή.

Οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό φάουλ σε παίκτη των φιλοξενούμενων και ο συμπαίκτης του, Αϊβαλιώτης, πέταξε την μπάλα μακριά με αποτέλεσμα να δεχτεί αποβολή και να χρεωθεί με πέναλτι η ομάδα του στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Οι διαιτητές πήραν την απόφαση αφού συμβουλεύτηκαν το VAR, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν με το πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες του Ιωνικού.

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής Ιωνικού): «Ένα ματς που είχαμε στα χέρια μας, το αφήσαμε να φύγει. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό να διαχειριστούμε την πίεση των Βριλησσίων που ήταν φυσιολογική. Δεν μπορέσαμε να βάλουμε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά για να κλειδώσουμε το ματς. Περιμέναμε ότι τα Βριλήσσια στην έδρα τους θα κάνουν ζημιές. Θέλει υπομονή για να λύσουμε τα προβλήματα, έχουν έρθει νέα παιδιά και θέλουμε χρόνο. Είμαστε σε δύσκολη θέση, σαφώς και αγχωνόμαστε μετά από αυτή την ήττα. Πέρσι μετά το βαρύ αποτέλεσμα στον Άργος μας πήρε αρκετές εβδομάδες να επανέλθουμε, φέτος πρέπει να το κάνουμε πολύ πιο γρήγορα και πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα ως ομάδα να το κάνουμε».

Τα πεντάλεπτα: 4-4, 5-5, 7-5, 9-9, 12-13, 14-15 (ημχ), 18-18, 20-21, 21-22, 22-22, 23-25, 29-28.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ(Τούτσης): Καραδήμας, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Βλάχος, Τόμπρος 1, Πανταζής, Αντωνιάδης 1, Καραμασιώτης 1, Αναστασίου, Ζαρίκος 1, Χερουβείμ 10, Βαμβακάς 1, Μ. Στάθης 1, Χουρσουντιάν 7, Π. Στάθης 2, Χάλαρης 2.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Αρβανίτης): Κιαρτζίδης, Κουκουλάς 4, Αϊβαλιώτης 4, Ταουσάνης, Παπαδόπουλος, Μπραουδάκης, Συγγάρης, Χαντέλης 3, Μπούτος 4, Μελετάκος, Δεληχρήστος 5, Τοκατζόγλου 1, Μαντζόπουλος 4, Ελοζιέουα 1, Χελιώτης, Μπαλάσκας 2.