9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Κυριακής 18/9 η αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Η υπόθεση του Παύλου, υπόθεση όλων μας - Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιφασιστική πορεία, για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

18

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την δολοφνία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»: «Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χ.Α. συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020».

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα απέδειξε στην κοινωνία ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ένα πολιτικό κόμμα αλλά μια εγκληματική οργάνωση. «Το μόνο που με ηρεμεί είναι ότι τις τελευταίες του στιγμές το παιδί μου ήταν ανάμεσα στους φίλους του, στην αγκαλιά της κοπέλας του. Δεν διανοούμαι άλλες δολοφονίες που τα κορίτσια ρίχνονται ζωντανά στη θάλασσα», μας λέει η Μάγδα Φύσσα, που όλα αυτά τα χρόνια στέκεται βουβά στο πλευρό άλλων οικογενειών, όπως της Ελένης Τοπαλούδη, της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου και του Ζακ Κωστόπουλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

 

Η μνήμη του αντιφασίστα μουσικού τιμάται κάθε χρόνο όπως ακριβώς του ταιριάζει: με μουσική και αντιφασιστική πορεία. Η κεντρική συναυλία θα δοθεί απόψε (19.00) στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας και τον Παύλο θα τιμήσουν οι Ματούλα Ζαμάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Social Waste, Tiny Jackal, Boomerang και Innervoice. «Κι άμα σου τύχει να απαντήσεις και τον Παύλο / να του μιλήσεις, είναι ένας παλιός μου φίλος / Κι έτσι και έχουνε φασίστες κι εκεί πάνω / να μη φοβάσαι, θα σε προστατέψει εκείνος», είναι μόνο ένα από τα τραγούδια («Θα ’τανε δε θα ’ταν 15», Social Waste) για τον αγώνα του Φύσσα που θα ακουστεί στη Δραπετσώνα. Τους ήχους των μουσικών θα διακόπτει το σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

 

 

ΠΗΓΗLEFT.GR