Εγκαινιάζεται η υπογειοποίηση, ανοίγει ο δρόμος για αδειοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ

776

Ένα μεγάλο έργο υποδομής στην Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε, ξεπερνώντας στην πορεία πολλά προβλήματα που δημιούργησαν καθυστερήσεις, ανακοινώθηκε ότι την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα  εγκαινιασθεί  ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δοθεί στην κυκλοφορία το υπόγειο τμήμα  των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών συμπεριλαμβανομένων και των δύο νέων κόμβων. 

Το έργο χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με την σύμβαση κατασκευής να υπογράφεται τον Δεκέμβριο του 2019 με αρχικό χρόνο παράδοσης τον Φεβρουάριο του 2021 και προϋπολογισμό 14,3 εκατ. ευρώ. 

Με την κατασκευή του έργου δημιουργείται ελεύθερος χώρος για τους πολίτες και τους φιλάθλους ενώ θα εξασφαλίζεται  η αδιάκοπη κυκλοφορία οχημάτων, από και προς Ν. Φιλαδέλφεια, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Η κατασκευή του έργου αυτού είναι βασική προϋπόθεση για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου λαμβανομένου υπόψη ότι στην παράγραφο “1.2.1 Οδικό Δίκτυο” της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (17282/1.4.2016), που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και τους περιορισμούς του έργου αναφέρονται τα κάτωθι:

“Για την λειτουργία των εγκαταστάσεων του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν.Φιλαδέλφεια Αττικής», σύμφωνα με τον προτεινόμενο από τη μελέτη σχεδιασμό, απαιτείται η υλοποίηση του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Η μελέτη της “ταπείνωσης” αφορά χάραξη συνολικού μήκους 616 m επί των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, η οποία προτείνει την κάλυψη της οδού με τεχνικό έργο σε τμήμα 275 m (από την οδό Λεύκης μέχρι περίπου την εκκλησία της Αγ. Τριάδος).

Η υλοποίηση του έργου της «ταπείνωσης» είναι προϋπόθεση για την λειτουργία του Κέντρου καθώς το επίπεδο -2 (στάθμη -5.20) του Κέντρου, επικοινωνεί άμεσα με το υπογειοποιημένο τμήμα της Πατριάρχου Κωνσταντίνου/Φωκών και εξυπηρετεί την είσοδο/έξοδο των οχημάτων, λεωφορείων καθώς και υπηρεσιακή“αυλή” με σημαντικής έκτασης ηλεκτρομηχανολογικές χρήσεις”.