Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 5 ώρες! συνεδρίαση για τον δημοτικό φωτισμό (video)

96

 

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση με έντονους διαλόγους το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας κατέληξε σε μία απόφαση κατά πλειοψηφία 17-8. Χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν η απουσία του Δημάρχου (ήταν σε εκδήλωση της ΑΕΚ) και η διαφοροποίηση τεσσάρων συμβούλων της διοίκησης από τις επιλογές του Δημάρχου (Γεωργαμλής, Καραβίας, Γραμμένος και Παπακώστα).

Η απόφαση που ψήφισε το Δ.Σ.

To Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας;

Επιβεβαιώνει τις υπ’ αριθμό 23/2021 και 71/2021 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα του ηλεκτροφωτισμού και την αντίθεσή του στην εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτη με επακόλουθη σημαντική επιβάρυνση των δημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Καταδικάζει το γεγονός ότι η πράξη 312/2022 του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στην νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης και  το σχέδιο σύμβασης για την “Προμήθεια φωτιστικών LED για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας”, για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο, αποκρύφτηκε από την πλειονότητα του ΔΣ, από μέλη της οικονομικής επιτροπής, τους εργαζόμενους και τους Δημότες επί ένα ολόκληρο μήνα.

Σημειώνει ότι πρέπει να αναζητηθούν ότι ευθύνες προκύπτουν από την μη κοινοποίηση της όπως υποδεικνυε το ΣΤ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο διαβιβαστικό της απόφασης.

Θεωρεί παράτυπη και άκυρη την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού από την οε στις 29/8/2022, αφού τα μέλη της δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης κ μελέτης της 312/2022 του ΣΤ κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, που αποτελούσε  έγγραφο σχετικό και αναπόσπαστο μέρος της εισήγησης.

Λαμβάνει υπόψη την από 6ης Σεπτέμβρη επιστολή της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. με την οποία επισημαίνει ότι « Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί μια ευκαιρία όχι για μια βιαστική επαναφορά – με μικροδιορθώσεις – της ίδιας προβληματικής πρότασης για το έργο του Ηλεκτροφωτισμού, αλλά για μια συνολική επανεξέταση του έργου με κριτήρια το Δημόσιο Συμφέρον, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Υπηρεσιών. Σας καλούμε ως Ομοσπονδία εργαζόμενων Επιστημόνων Διπλωματούχων Μηχανικών να κινηθείτε σε αυτή την κατεύθυνση».

Καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία εκ νέου προκήρυξης του διαγωνισμού.  Να εκμεταλλευθεί ακόμα κ την οποία δυνατότητα δίνει η πρόσφατη εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το 2023 για την ενίσχυση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντικατάσταση των λαπτήρων από την υπηρεσία του Δήμου.

Αποφασίζει τη δημοσιοποίησή της 312/2022 Πράξης του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον τύπο και την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Δήμου ως μέρος της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος προχώρησε στην ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του διαγωνισμού