Στα 96 της πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας

H βασίλισσα Ελισάβετ Β, η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, έφυγε από τη ζωή, λίγους μήνες μετά τον αγαπημένο της σύζυγο. Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν συνολικά δώδεκα (12) μοναρχίες: το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας, το Βασίλειο του Βελγίου, το Βασίλειο της Δανίας, το Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, το Πριγκιπάτο του Μονακό, το Βασίλειο της Ολλανδίας, το Βασίλειο της Νορβηγίας, το Βασίλειο της Ισπανίας, το Βασίλειο της Σουηδίας, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και το Κράτος της Πόλης του Βατικανού

15

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει ήδη ξεκινήσει η επιχείρηση Unicorn, το σχέδιο για την επόμενη ημέρα της βρετανικής μοναρχίας. Αυτή είναι η κωδική ονομασία για την τεράστια επιχείρηση ασφαλείας που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η βρετανική κυβέρνηση αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία σε ηλικία 96 ετών, μετά απο 70 ολόκληρα χρόνια στο θρόνο.

Ο ιδιωτικός γραμματέας της Βασίλισσας σερ Κρίστοφερ Γκέιντ ενημερώνει τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας και στη συνέχεια η θλιβερή είδηση κοινοποιείται στις 15 άλλες χώρες, όπου η βασίλισσα υπήρξε αρχηγός κράτους και στα υπόλοιπα 36 έθνη της Κοινοπολιτείας.

Ο νέος βασιλιάς

Ο πρωτότοκος γιός της. πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα. Μπορεί εαν θέλει να επιλέξει το δικό του όνομα και αναμένεται να στεφθεί Βασιλιάς με την επωνυμία Κάρολος ο Γ’ της Αγγλίας. Θα ενθρονιστεί, μια μέρα μετά το θάνατο της μητέρας του και αφού τα αδέρφια του θα του έχουν φιλήσει πανηγυρικά το χέρι, σε ένα τελετουργικό που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Στη συνέχεια γίνουν οι σχετικές διακηρύξεις και ενώ η βασίλισσα θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, ο Κάρολος θα επισκεφθεί τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία. Θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία ως μονάρχης στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς, την πρώην κατοικία της βρετανικής μοναρχίας.