Ισμήνη Μουργελά: Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο. Ευχή ή Κατάρα

185

 


Οι συνάδελφοι αναπληρωτές για το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο δηλαδή απ’ τις 4-5:30 τοποθετήθηκαν! Για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα θα πρέπει να έχει εγγεγραμμένα 10 παιδάκια, τα οποία ΥΠΟΧΡΕΏΝΟΝΤΑΙ να παρακολουθούν το τμήμα κάθε μέρα χωρίς απουσίες …. εδώ δεν υπάρχει ας γραφτώ κι βλέπουμε όπως έκαναν μέχρι τώρα στο κλασικό ολοήμερο!!!!

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο όμως είναι άλλος, υπάρχουν γονείς μαθητών της πρώτης δημοτικού που δεν εργάζονται και γράφουν τα παιδάκια στο διευρυμένο ολοήμερο που σημαίνει ότι θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, χωρίς καμία υποδομή απ’ την πλευρά της Πολιτείας,απ’ τις 8 ως τις 5:30μμ χωρίς να έχουν την δυνατότητα να ξαπλώσουν στον καναπέ,στο χαλί όπως στο σπίτι τους έστω για λίγο να πάρουν μια ανάσα …. 

Αναρωτιέμαι οι γονείς που θα αφήσουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο, ανεξάρτητα απ’ την τάξη, έχουν καθόλου μπει στη θέση των παιδιών τους; Καταλαβαίνουν τι σημαίνει ένα παιδί να είναι εκτός οικογενειακής ατμόσφαιρας περίπου 10 ώρες ειδικά το χειμώνα που δεν θα προλαβαίνουν να περνούν χρόνο με τα αδέρφια, τους γονείς, τους παππούδες ….

Εκτός κι αν αυτό είναι το ζητούμενο να φεύγουν απ’ το σπίτι να ησυχάζουν οι γονείς…. και για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω, η πρωινή βάρδια έως τις 4 θα παραμείνει ως είχε, εμείς οι δάσκαλοι της πρωινής βάρδιας δεν εμπλεκόμαστε ουσιαστικά επομένως προσωπικό συμφέρον δεν υπάρχει …. του τύπου παραπάνω ώρες δουλειάς …. απλά όλο αυτό είναι κακούργημα κι οι γονείς που συναινούν …. απαράδεκτοι, για οποίο λόγο κι αν αφήνουν τα παιδιά ως τις 5:30 … ειδικά παιδάκια που στο κλασικό σχολείο έχουν παράλληλη στήριξη … διότι ως γνωστόν το διευρυμένο δεν έχει πολυτέλειες τέτοιες!!!

Ισμήνη Μουργελά

Εκπαιδευτικός