Γούλας-Παπαλουκά: Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο για τη θέρμανση των σχολείων και τις γενικές δαπάνες των ολοήμερων

Επείγουσα ανοιχτή επιστολή προς τη Δημοτική Αρχή με αίτημα την εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων για την επαρκή θέρμανση των σχολικών μονάδων κατά το τρέχον σχολικό έτος απέστειλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκος Γούλας και Ευτυχία Παπαλουκά

43

Η δραματική αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος θα δημιουργήσουν  πολλά προβλήματα στις σχολικές μονάδες της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος αν δεν υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τους Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών. Στη σχετική επιστολή  προς τη διοίκηση του Δήμου  οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν  την ανησυχία των για την κάλυψη των πολύ αυξημένων, σε σχέση με το παρελθόν, αναγκών θέρμανσης των αιθουσών και ζήτησαν την λήψη πρωτοβουλιών  για την εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας,

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δεδομένης της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, σάς εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κάλυψη των εξόδων θέρμανσης των σχολικών μονάδων.

Είναι βέβαιο πως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης για την επαρκή κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της πόλης μας. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρούμε πως απαιτείται γενναία έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών-σχολικών μονάδων από το Δήμο, ακόμα και από ιδίους πόρους, αλλά και δυναμική διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότησης που λαμβάνουμε για τα σχολεία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, η χρονική επέκταση των ολοήμερων σχολείων που ανήγγειλε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργεί αναγκαιότητα για ακόμη μεγαλύτερα κονδύλια, κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν έχει προβλεφθεί. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που απασχολεί έντονα τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί ή θα προβείτε για την έγκαιρη αντιμετώπισή του. Ευχόμαστε να έχουμε μια ομαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας & Ευτυχία Παπαλουκά