Σε περιορισμούς στη θέρμανση δημόσιων κτιρίων και της φωτεινής διαφήμισης προχωρά η Γερμανία

8

Η μεγάλη ανασφάλεια για ελλείψεις στο φυσικό αέριο φέρνει πλαφόν στους θερμοστάτες και κατάργηση του ζεστού νερού σε δημόσια κτίρια και περιορισμό φωτεινής διαφήμισης στη Γερμανία. Αν ληφθεί υπόψη ότι η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε χθες 1,4%, ξεπερνώντας τα 101 δολάρια το βαρέλι, καθώς μειώθηκαν σημαντικά τα αμερικανικά αποθέματα αργού το ενεργειακό πρόβλημα της Γερμανίας λαμβάνει τεράστια σημασία.

Τα μέτρα λαμβάνει η Γερμανία για αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έλλειψη φυσικού αερίου τον χειμώνα, καθώς κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος εξαρτάται από την Ρωσία, παρά τις προσπάθειες να βρει λύση στο υγροποιημένο αέριο δεν είναι αρκετές. Η θέρμανση θα περιορισθεί στους 12°C στους χώρους στη δημόσια Διοίκηση για τους εργαζομένους που ασκούν έντονη χειρωνακτική εργασία, ενώ θα καταργηθεί η παροχή ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια.

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου στη δημόσια διοίκηση η θέρμανση των γραφείων και των δημοσίων κτιρίων θα περιορισθεί στους 19°C σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα. Ενώ θα περιορισθεί στους 12°C στους χώρους όπου οι εργαζόμενοι ασκούν έντονη χειρωνακτική εργασία. Η θέρμανση θα είναι κλειστή στους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι διάδρομοι, και δεν θα υπάρχει ζεστό νερό για το πλύσιμο των χεριών.

Στις επιχειρήσεις, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα μειωθούν  σε μία προσπάθεια να παρακινηθεί ο ιδιωτικός τομέας να συμμετάσχει στην προσπάθεια.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι τα καταστήματα δεν θα μπορούν θα έχουν ανοικτές τις πόρτες τους αν θερμαίνονται, ο νυκτερινός φωτισμός των κτιρίων θα απαγορεύεται και οι φωτεινές διαφημίσεις θα σβήνουν από τις 22.00 μέχρι τις 06.00.

Ενώ στις ιδιωτικές πισίνες θα απαγορευθεί η θέρμανση από την 1η Σεπτεμβρίου και για διάστημα έξι μηνών, αν για την θέρμανση καταναλώνεται ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο του δημόσιου δικτύου.