Δικάζεται την Πέμπτη Αντιδήμαρχος για την κοροϊδία της ανακύκλωσης, λόγω της ανάμιξης συμβατικών σκουπιδιών με την ανακύκλωση

117

«Δεν πρόκειται μόνο για μια παράνομη πράξη, μια εξαπάτηση», δηλώνει ο Μ. Τρεμόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» που σημειώνει ότι την Πέμπτη 26/9 δικάζεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης της διοίκησης Ζέρβα, κ. Κων. Ιακώβου, για υποβάθμιση περιβάλλοντος λόγω της ανάμιξης συμβατικών σκουπιδιών με την ανακύκλωση, στους υπόγειους κάδους του κέντρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η δίκη γίνεται στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία τον Απρίλιο του 2023 του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου ως εκπροσώπου της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», που συνοδευόταν από σχετικό βίντεο»..

«Δεν πρόκειται μόνο για μια παράνομη πράξη, μια εξαπάτηση», δηλώνει ο Μ. Τρεμόπουλος, «αλλά για ένα σοβαρό πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του συστήματος ανακύκλωσης. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμπαίζει τους πολίτες και να δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην ανακύκλωση. Ζητήσαμε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει ποιος έδωσε την εντολή στους εργαζόμενους να ρίχνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζί με τα συμβατικά σκουπίδια και αυτή ανταποκρίθηκε. Ακούσαμε δικαιολογίες ότι ο Δήμος δεν έχει προσωπικό ή γλυτώνει βάρδιες και αμοιβές, κυρίως τις Κυριακές και τις γιορτές, ότι είναι χαλασμένα τα απορριμματοφόρα, ότι δεν τα παίρνει το ΚΔΑΥ, ότι είναι πεσμένες οι τιμές για τα ανακυκλώσιμα υλικά, ότι έχουν κλείσει οι αγορές της Κίνας για τα πλαστικά κ.α., που δεν πείθουν κανέναν. Υποσκάπτουν την ευαισθησία των πολιτών, μειώνουν τον χρόνο ζωής του ΧΥΤΥ, βλάπτουν το περιβάλλον και ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών».

Στην αναφορά του ο Μ. Τρεμόπουλος είχε επικαλεστεί και την Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη Διαχείριση των Αποβλήτων, όπου τονίζεται πως έχει διαπιστωθεί από εκθέσεις αυτοψίας των αρμόδιων υπηρεσιών, ότι γίνεται διάθεση σε ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ ανακυκλώσιμων προϊόντων (π.χ. διάθεση σε ΧΑΔΑ συγκεντρωμένης ποσότητας κουτιών αλουμινίου, αποβλήτων ΗΗΕ).

ΠΗΓΗparallaximag.gr