Απευθείας αναθέσεις συμβάσεων, 36.972€ για επιχειρησιακό σχέδιο και 37.200€ για μίσθωση πλυστικού μηχανήματος, προγραμματίζει η διοίκηση Τομπούλογλου

45

Τώρα που ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας έχει προϋπολογισμό έρχεται στην επιφάνεια ο τρόπος με τον οποίο η νέα διοίκηση Τομπούλογλου διοικεί το δήμο. 

Είναι μεγάλος ο αριθμός των απευθείας αναθέσεων, διαδικασία την οποία επιλέγει να εφαρμόσει κατά κόρο, για προμήθειες και υπηρεσίες. Η κατάχρηση της νομοθετημένης αυτής διαδικασίας για δαπάνες μάλιστα που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα  βλάπτει την εικόνα της διοίκησης αφήνοντας εκτεθειμένο τον δήμαρχο και ενδεχομένως τα οικονομικά στοιχεία του δήμου μια που δεν εφαρμόζεται διαγωνιστική διαδικασία, με την οποία θα ήταν πιθανό να μειωθεί το κόστος των αναθέσεων.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε δύο αποφάσεις που προβλέπουν και προγραμματίζουν την υλοποίηση δαπανών με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες αποφάσεις ενδεικτικά αναφέρουμε την «Συντήρηση-καθαρισμός φρεατίων» ποσού 19.999,97 και «Επισκευή-αντικατάσταση σχαρών ομβρίων» ποσού 19.996,64 ευρώ.

6ΡΒ546ΜΩ0Ι-ΛΚ3 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙΧ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ</p> <p> </p> <p>24-25 6ΡΒ546ΜΩ0Ι-ΛΚ3 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΥΣΤΙΚΟ