Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ζητά με ψήφισμά του να αποσυρθεί η διχαστική αφίσα

38

Στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΝΦΝΧ είχε τεθεί θέμα στην ημερήσια διάταξη η επίμαχη αφίσα η οποία έχει αναρτηθεί στο Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ, εντός του γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια και στοχοποιεί τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το κείμενο του ψηφίσματος  που είχαν καταθέσει στο ΔΣ  τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι  υπερψηφίστηκε από δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας 21 ψήφους. Στις σύντομες ομιλίες που έγιναν απλά επιβεβαιώθηκαν οι καταδικαστικές δηλώσεις που είχαν διατυπωθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σημειώνουμε ότι το  αίτημα για συζήτηση συνοδευόταν και από 470 υπογραφές πολιτών.

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της διοίκησης, και τέσσερις της αντιπολίτευσης. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι Γιάννης Βούρος, Λύσανδρος Γεωργαμλής και Γιώργος Καραβίας, απουσίες οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως. Θετική ψήφο έδωσαν οι Νίκος Σερετάκης, Γιάνηης Ζαχαριάδης, Γιάννης Τζέλης και Μιχάλης Κουτσάκης, του οποίου η θετική ψήφος “τριχοτόμησε” την παράταξη του, μια που ο Ηλίας Τάφας ψήφισε δικό του ψήφισμα και ο  Γιάννης Αϊβάζης δήλωσε “παρών”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ψηφοφορία ο Η. Τάφας διάβασε δήλωση του Γ. Βούρου που καλούσε τους δημοτικούς συμβούλους, μέλη της παράταξής του, να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Οι Στέφανος Γατσούλης και Γιάννης Ουσταμπασίδης είχαν ήδη αποχωρήσει κατά τη συζήτηση άλλου θέματος.

Το ψήφισμα

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας θεωρεί απαράδεκτη την αφίσα-ντροπή που έχει αναρτηθεί σε χώρο του Μουσείου εντός του γηπέδου και στοχοποιεί ονομαστικά και με τις φωτογραφίες πρόσωπα, ανάμεσά τους και πρώην αιρετούς της πόλης μας.

Η υποκίνηση σε πράξεις βίας εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων και των οικογενειών τους είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με το φίλαθλο, αλληλέγγυο και ειρηνικό πνεύμα μιας ιστορικής ομάδας που συμπληρώνει φέτος ενός αιώνα περήφανης αγωνιστικής δράσης.

Ζητάμε από τη διοίκηση του γηπέδου και του Μουσείου να αποσύρουν την αφίσα, η οποία διχάζει τους κατοίκους και ενοχοποιεί την τοπική αυτοδιοίκηση.”