Το ψήφισμα για τα Τέμπη, το parking στις αυλές των σχολείων και η Πρωτομαγιά στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Μαρτίου

6

Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική  Συνεδρίαση Δ.Σ. (6η)

 Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), όπως τροποποιήθηκε από αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5053/23, την 27η Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ. στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» (Θεσσαλονίκης και Λαχανά-Ν.Φ.) σε τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση ψηφίσματος του Δικτύου Γυναικών Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
  2. Ορισμός Προέδρου με τον αναπληρωτή του στην επιτροπή εξέτασης αιτημάτων για κοπή δένδρων εντός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.
  3. Ορισμός επιτροπής μηχανισμού Πιστοποίησης για την παρακολούθηση των όρων της υπ.αρ.3475/27-10-2023 απόφασης  ένταξης της Πράξης «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΚΗΦΗ) ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 6002480 και του Τεχνικού Παραρτήματος Υλοποίησης Υποέργου με ίδια μέσα.
  4. Χορήγηση άδειας χρήσης αύλειων χώρων σχολείων του Δήμου ως χώρων στάθμευσης, αποκλειστικά για τις ανάγκες διεξαγωγής του τελικού UEFA CONFERENCE LEAGUE στις 29/5/2024.
  5. Καθορισμός α) ημερομηνιών διεξαγωγής του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2024, β) των  τελών χρήσης πεζοδρομίου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2024 και γ) των κατηγοριών των ευπαθών ομάδων και των σχετικών δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίσουν ώστε να δικαιούνται έκπτωση στα ανωτέρω τέλη, βάσει της αριθ. 77/2024 απόφασης-εισήγησης της Δημ. Επιτροπής.
  6. Έγκριση αιτήματος αυτοκινητιστών για την χωροθέτηση θέσης στάσης-στάθμευσης ΤΑΞΙ επί της οδού Προύσης-Νέα Φιλαδέλφεια, βάσει της αριθ. 78/2024 απόφασης-εισήγησης της Δημ. Επιτροπής.
  7. Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής εξειδικευμένων μελετών για το έτος 2024, σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016.
  8. Κατάπτωση εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης α) της κ. Φωτεινής Αγγελοπούλου και β) του κ. Βασιλείου Αγγελόπουλου περί παραχώρησης δικαιώματος χρήσης θέσης περιπτέρου, ευρισκόμενου ΝΑ της Κεντρικής Πύλης του Δημοτικού Κοιμητηρίου.
  9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής-οριστικής παραλαβής του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Βρεφικών, Παιδικών, Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας» (Α.Μ.22/2019).
  • Παρακαλούνται οι Διευθυντές των αρμόδιων Υπηρεσιών καθώς και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να είναι παρόντες κατά την Συνεδρίαση προκειμένου να παράσχουν, εφόσον απαιτηθεί, τις αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινίσεις επί των θεμάτων της Η.Δ.
  • Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στην «Εφημερίδα της Υπηρεσίας», στην ιστοσελίδα του Δήμου.

                  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ