Με “εντέλλεσθε” δημάρχου συνετελέσθη το έγκλημα της κοπής των δέντρων. Αναπάντητα από το δήμο τα ερωτήματα

48

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο αλσύλλιο της οδού Πίνδου μετά την κοπή 16 μεγάλων δέντρων για την χάραξη παράκαμψης για τις ανάγκες του ΟΑΣΑ. Στην κοπή των δέντρων προχώρησε  συνεργείο του δήμου με τη διαδικασία “εντέλλεσθε” παρά την αντίθετη γνώμη της υπηρεσίας και του Σωματείου των Εργαζομένων

Την κοπή των δέντρων ακολουθεί εκτέλεση εκτεταμένων χωματουργικών εργασιών στα πρανή του ποταμού Κηφισού. Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει ακόμη σε τι πολεοδομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή, καθεστώς που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εφαρμοστέα διαδικασία που επιβάλλει η νομοθεσία για την κοπή των δέντρων και την εκτέλεση έργων οδοποιίας.

Εκκρεμεί βέβαια μια απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα αν Δήμος και ΟΑΣΑ εξέτασαν εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή της κοπής των δέντρων και αν ναι για ποιο λόγο έχουν απορριφθεί. Αυτό ερώτημα, μαζί με άλλα, έχει θέσει δημοσίως ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τζέλης, επικεφαλής του συνδυασμού “Κοινωνίας Βήμα” από 7 Μαρτίου χωρίς να έχει δοθεί απάντηση.