Δημ Συμβούλιο: Ο Πατακός, το μέσα-έξω της Μπριτάνια και η αδιάβαστη Αντιδήμαρχος…

127

 

Πλούσιο σε θεματολογία το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου όπου ξεκίνησε στις 7.00μ.μ. και διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης.

Τεχνικό Πρόγραμμα 2024, Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, Έμβλημα για τα 100 χρόνια της πόλης, Συγκρότηση Επιτροπών και Πολεοδομικές διευθετήσεις ήταν το κυρίως μενού της συνεδρίασης. Ωστόσο δεν έλειψαν και στιγμές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είτε λόγω έντασης, είτε φρασεολογίας είτε ακόμα και αδυναμίας τεκμηρίωσης.

Ας δούμε λοιπόν τα αξιοσημείωτα της  7ωρης συνεδρίασης.

Για αρχή ήταν το Εκτός Ημερησίας Διάταξης θέμα για χαρακτηρισμό ως Διατηρητέου του εργοστασίου της Μπριτάνια που έφερε για δεύτερη φορά η Διοίκηση και για δεύτερη αντίστοιχα φορά το απέσυρε. Ερωτηθείς ο Δήμαρχος από την αντιπολίτευση, προσπάθησε να εξηγήσει χωρίς όμως να καταλάβει κανείς για αυτά τα ‘’μέσα-έξω’’ ενός τόσο σημαντικού θέματος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το έγγραφο που χρησιμοποίησε σε προηγούμενη συνεδρίαση δεν έφερε υπογραφή της νομικής υπηρεσίας ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε το φαινόμενο η ημερήσια διάταξη του ΔΣ να καθορίζεται ερήμην του Προέδρου, μεταξύ Δημάρχου.

 

Στην συνέχεια κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των επικεφαλής, ο Γιάννης Τζέλης  στηλιτεύοντας  την τακτική  της διοίκησης  για  προβολή έργων καθημερινότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι οι πρακτικές αυτές θυμίζει κάποιους  που με ένα μυστρί και ένα τούβλο έκαναν εγκαίνια και φωτογραφίζονταν. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ευτυχία Παπαλουκά η οποία του καταλόγισε ότι με την φρασεολογία του παρομοιάζει την ίδια και την διοίκηση με τον  Πατακό και την επταετία της χούντας, ζητώντας από τον επικεφαλής της Κοινωνίας Βήμα να ανακαλέσει. Τέλος στην λεκτική αντιπαράθεση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με παρέμβαση του.

Τέλος στα αξιοσημείωτα ήταν η αδυναμία της Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας να στηρίξει την εισήγηση της σε δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορούσε θέμα πολεοδομικής διευθέτησης για το οποίο η εισήγηση – όπως προέκυψε από την συζήτηση- ήταν λάθος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Ουσταμπασίδη. Το θέμα ‘’μάζεψε’’ με παρέμβαση του ο Δήμαρχος ο οποίος  παραδέχθηκε  το λάθος της Αντιδημάρχου.

Η δεύτερη αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα, η τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Γιάννη Τζέλη ανέδειξε την πλασματική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής  για όλα τα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια έργα του δήμου μας για το 2024, ύψους περίπου 5.000.000€, τα οποία η Περιφέρεια στο δικό της τεχνικό πρόγραμμα, τα αφήνει εκτός προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (με συμβολικό ποσό των 6.000 ευρώ), χαρακτηρίζοντας τα μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ωρίμανσης.  Έντονη ήταν η αντίδραση της Ευτυχίας Παπαλουκά η οποία ισχυρίστηκε ότι η Περιφέρεια δεν έχει ψηφίσει Τεχνικό Πρόγραμμα. Ο ισχυρισμός αυτός ασφαλώς δεν στέκει καθώς η Περιφέρεια Αττικής ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 στις 21 Δεκεμβρίου 2023 και τα όσο περιλαμβάνει για τον Δήμο μας δικαιώνουν απόλυτα την τοποθέτηση του Γιάννη Τζέλη.