Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη οπαδός του Παναθηναϊκου (video)– Έρχονται κι άλλα εντάλματα

135

Συνελήφθη ο οπαδός του Παναθηναϊκού σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης χτες από τον ανακριτή, καθώς ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης – Έρχονται και νέα εντάλματα

Σημειώνεται ότι ο οπαδός του Παναθηναϊκού ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχει στην διάθεση τους οι αρχές και φαίνεται, φορώντας κράνος, να οδηγεί τους Κροάτες χούλιγκαν στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής, ενώ τη συμμετοχή του είχε παραδεεχθεί και ο ίδιος με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 43χρονο γνωστό χούλιγκαν, με πλούσιο παρελθόν στην οπαδική βία, ο οποίος μάλιστα είχε τραυματιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε συμπλοκή έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μετά την σύλληψη του 43χρονου είναι σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του στην περιοχή Γκύζη.

Ο οπαδός του ΠΑΟ αναφερόταν από την αρχή στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ), στο πλαίσιο της προανάκρισης και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ωστόσο ταυτοποιήθηκε αργότερα και με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας εκδόθηκε χτες το βράδυ του ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο αναζητείται.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Η έρευνα της ΥΑΒΑΧ συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και κυρίως για τον δολοφόνο του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Καστουρή.

Σύμφωνα με το Star, αναμένεται να εκδοθούν επιπλέον εντάλματα σύλληψης τόσο για Κροάτες όσο και για Έλληνες χούλιγκαν. Είναι ήδη γνωστό ότι δεν έχουν συλληφθεί όλα τα άτομα που συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος αναμένεται εντολή για την εξέταση των κινητών τηλεφώνων που ανήκουν στους 105 συλληφθέντες. Πιστεύεται ότι οι συσκευές αυτές ενδέχεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία, όπως μηνύματα και φωτογραφίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση των συνεχιζόμενων ερευνών.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των Ελλήνων που συναναστράφηκαν και παρείχαν υποστήριξη στους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το VIDEO που “πρόδωσε” τον οπαδό του Παναθηναϊκού

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η αντιπαραβολή του γενετικού υλικού των συλληφθέντων με τα ευρήματα στο σημείο των συμπλοκών. Από την ανάλυση των στοιχείων, μέχρι στιγμής, στα εργαστήρια φέρεται να μην προκύπτει ταύτιση με το γενετικό υλικό του 29χρονου Μιχάλη.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το οπτικό υλικό από τα επεισόδια ενώ κομβικής σημασίας θεωρούνται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Οι αστυνομικοί μετά την σχετική άδεια από τις δικαστικές αρχές για άρση του απορρήτου, θα επιχειρήσουν να ανασύρουν δεδομένα που θα δρομολογήσουν άμεσες εξελίξεις.

Ακολουθούν και επόμενα εντάλματα

Ευρήματα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σύντομα στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, μετά από αυτό που εκδόθηκε σήμερα σε βάρος Έλληνα υπηκόου, έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές που ερευνούν την αιματηρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ η οποία κατέληξε στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά το ένταλμα σε βάρος οπαδού του ΠΑΟ, φέρεται ότι θα είναι σε θέση τις επόμενες ημέρες να διευρύνει τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια, εκδίδοντας νέα εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα για τα οποία προκύπτει εμπλοκή τους σε όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους μία σειρά από συγκεκριμένα ευρήματα που εξετάζονται και η αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ότι θα φέρει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού νέους κατηγορούμενους.

Καταπέλτης τα εντάλματα

Καταπέλτης είναι τα εντάλματα για την προφυλάκιση των χούλιγκανς. Όπως αναφέρεται σε αυτά, οι χούλιγκαν σχεδίαζαν την φονική επίθεση πολλές ημέρες πριν: «…οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν στην Αττική, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, πάντως τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2023 έως τις 8 Αυγούστου 2023 από κοινού, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα ( εγκληματική οργάνωση) και εντάχθηκαν σε αυτήν ως μέλη της, επιδιώκοντας, την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων» αναφέρουν.

Οι Κροάτες χούλιγκαν περιγράφονται και ως ύποπτοι φυγής αλλά και τέλεσης και άλλων αδικημάτων.

«Σταμάτησε η ζωή μου, όταν έχασα το παιδί μου»

Η μητέρα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή μιλάει για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του 29χρονου γιου της έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα και συγκλονίζει. «Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, σημειώνει: «Το ξημέρωμα με βρήκε η αδελφή μου στην αυλή και μου λέει “το παιδί είναι βαριά χτυπημένο”. Πήρα στο νοσοκομείο και εκεί τρελάθηκα. Ήταν ένα παιδί με προσωπικότητα, με πιστή, με τις εικόνες του, να διαβάζει το ευαγγέλιο, το βράδυ με τα φιλαράκια του. Αγαπούσε την ΑΕΚ»

Όπως είπε η μητέρα του Μιχάλη, γύρισε από τη δουλειά του, ξεκουράστηκε και μετά της είπε ότι θα πάει για καφέ στην καφετέρια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Δυστυχώς τα ξημερώματα, το παιδί της δεν ήταν πια στη ζωή. «Κατέρρευσα. Δύο ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο. Καλύτερα να τέλειωνα μαζί με το παιδί μου. Σταμάτησε εκεί η ζωή μου, όταν έχασα το παιδί μου. Τώρα τρέχω στο νεκροταφείο και ανάβω το καντηλάκι του», είπε.

«Αυτοί μόνο άνθρωποι δεν είναι. Ήρθαν να μου σκοτώσουν το παιδί. Θα δικαιωθεί το παιδί  μου. Θα βρεθεί ο δολοφόνος του. Θα βρεθεί, το πιστεύω. Ήρθαν από μια ξένη χώρα να σκοτώσουν το παιδί μου», είπε, χωρίς να μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον άνθρωπο που σκότωσε τον Μιχάλη είπε: «Να κοιτάξει αυτό που έκανε στο παιδί μου, να το μετανιώσει, αλλά και να μετανιώσει το παιδί μου εγώ το έχασα. Θα πληρώσει για το κακό που έκανε στο παιδί μου, δε θα μείνει ατιμώρητος».

Παρουσία εισαγγελέων οι επόμενοι αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟ

Στο μεταξύ, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ουδέποτε αρνήθηκαν εισαγγελείς τη συνδρομή και παρουσία τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όταν τους ζητήθηκε. Αναφέρουν επίσης ότι δεν υποβλήθηκε αίτημα για εισαγγελική παρουσία πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αντίθετα για τους επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ, καθώς και του Παναθηναϊκού, έχουν ήδη ξεκινήσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων με παρόντες εισαγγελικούς λειτουργούς.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου αφορά την τήρηση της νομιμότητας και όχι την επιχειρησιακή οργάνωση και δράση της Αστυνομίας.

 

 

ΠΗΓΗleft.gr