Καταγγελία: Μαζικές κλοπές μεταλλικών εξαρτημάτων στο κοιμητήριο -Αδιαφορεί ο δήμος

58

Καταγγελίες για μαζικές κλοπές εξαρτημάτων στο κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έλαβε  το Aftodioikisi ( και αναδημοσιεύει το Dekeleias), το τελευταίο διάστημα «έχουν κλαπεί τα μεταλλικά εξαρτήματα ανάρτησης των μαρμάρνων πλακών (κρίκοι)» από αρκετούς τάφους.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, όπως αναφέρουν στην καταγγελία, απευθύνθηκαν στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ωστόσο όπως λένε, μέχρι στιγμής, τέσσερις μήνες μετά, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την δημοτική αρχή.

Στην ίδια καταγγελία γίνεται λόγος ότι, παρά τις καταγγελίες, η φύλαξη του κοιμητηρίου δεν έχει αυξηθεί.

Αναλυτικά η επιστολή της καταγγελίας δημότη:
Κατόπιν σημερινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας γνωρίζω τα γεγονότα που αφορούν κλοπές στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ν. Φιλαδέλφειας, προκειμένου να αναδείξετε το θέμα από την αξιόλογη ιστοσελίδα σας που αφορά στην αυτοδιοίκηση, ενόψει και των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Εδώ και 60 χρόνια έχουμε οικογενειακό τάφο στο Κοιμητήριο Ν. Φιλαδέλφειας. Τους τελευταίους μήνες διαπιστώσαμε οτι τόσο από τον δικό μας αλλά και από παρακείμενους και πάρα πολλούς άλλους τάφους, έχουν κλαπεί τα μεταλλικά εξαρτήματα ανάρτησης των μαρμάρνων πλακών (κρίκοι). Αυτό είναι πρωτοφανές και συμβαίνει πρώτη φορά μέσα σε τόσες δεκαετίες. Τα εξαρτήματα που κλάπηκαν είναι 60 ετών.
 
Το γεγονός μας επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του Κοιμητηρίου, οτι δηλαδή πράγματι, σε εκατοντάδες τάφους έχουν σημειωθεί τέτοιοι βανδαλισμοί. Μας εξήγησε δε οτι ο χώρος δεν φυλάσσεται επαρκώς.
 
Μόλις διαπιστώσαμε αυτά, καταθέσαμε στο πρωτόκολλο του Δήμου αίτημα με αριθμ. 9000/ 11.4.23 στο οποίο ζητούμε να μας ενημερώσει ο Δήμος για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί σε σχέση με αυτές τις κλοπές και βανδαλισμούς των τάφων των προγόνων μας. Μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά, ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
 
Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε σε εκ νέου επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο του Κοιμητηρίου, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα, η φύλαξη δεν έχει αυξηθεί και ούτε κάμερες έχουν τοποθετηθεί στον περίβολο.
 
Μια τέτοια κωλυσιεργεί μας βάζει σε υποψίες, μήπως σκόπιμα αφήνεται μια τέτοια κατάσταση προκειμένου κάποια στιγμή, με δεδομένες τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών που θα συσσωρεύονται, να ανατεθούν καθήκοντα φύλαξης του Δημοτικού Κοιμητηρίου σε ιδιώτες, όπως διαβάζουμε οτι καταγγέλλουν υπάλληλοι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για άλλες υπηρεσίες που πρέπει να καλύπτει ο δήμος.
 
Παρακαλούμε, από την φιλόξενη και σοβαρή ιστοσελίδα σας να αναδείξετε το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα που αφορά τους τάφους και τη μνήμη των προγόνων μας, ως επί τω πλείστων προσφύγων εκ Μικράς Ασίας και όχι μόνο, που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Ν. Φιλαδέλφειας.
 

Το άρθρο υπογράφεται από τον Οδυσσέα Δροπολίτη και δημοσιεύθηκε στο aftodioikisi.gr την 1η Αυγούστου 2023

ΠΗΓΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ