Κάποτε στάθμευε το ΕΚΑΒ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τώρα; Κάντε τον σταυρό σας …

Αδράνεια χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή του Γ. Βούρου για την λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δεν πάνε πίσω βέβαια και άλλοι τοπικοί παράγοντες που ενώ αρέσκονται σε φωτογραφίες με υπουργούς δεν βρίσκουν να πουν κουβέντα για το πρόβλημα αυτό του δήμου μας.

161

Με οδυνηρό τρόπο τις τελευταίες μέρες ήρθε στην επιφάνεια η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και η ανεπάρκεια των μέσων που χειρίζεται η συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία. Τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά που αφορούν σε μια 63χρονη στην Κω και σε μια 18χρονη έγκυο στη Νέα Μάκρη συνέβησαν με διαφορά λίγων 24ωρων και προκάλεσαν την οργή των πολιτών αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή.

Στη πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας πριν από χρόνια είχε διατεθεί στο ΕΚΑΒ δημοτικός χώρος για να σταθμεύουν όλο το 24ωρο πληρώματα του ΕΚΑΒ έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο χρόνος διακομιδής προς τα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Η πολιτική συρρίκνωσης της δημόσιας αυτής υπηρεσίας. με στόχο την είσοδο των ιδιωτικών ασθενοφόρων, βάζει σε κίνδυνο του πολίτες. Πρόσφατα μάλιστα συμπολίτισσα με σοβαρό πρόβλημα, η οποία με ιδιωτικό μέσω είχε μεταφερθεί στην 1η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας – Μαραθώνος 29 Ν. Χαλκηδόνα) περίμενε 2 ώρες το ασθενοφόρο για μεταφορά σε νοσοκομείο.

Κενό γράμμα δείχνει να είναι η πινακίδα που παραμένει στην οδό Πίνδου και μας οδηγεί στον τοπικό σταθμό του ΕΚΑΒ που υπήρχε στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Αδελφών Γεωργιάδη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σταθμεύουν εκεί ιδιωτικά ασθενοφόρα μέσω κάποιου “επενδυτικού” προγράμματος στην πορεία προς ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ΥΓΕΙΑΣ