ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ή ΣΚΕΤΟ Νο 5: Σαν τη κότα στο κοτέτσι; -“Κικιρίκου”

71

 

 

Κικιρίκου!

Δύσκολη η ζωή. Αγώνας. Καθημερινή μάχη. Μάχη από πριν για το τώρα, το μετά και το πάντα. Μάχη επιβίωσης, σκληρή και βίαιη στο στίβο της ζωής. Ίσως γι’ αυτό να το λένε στίβο, γιατί σχετίζεται με το στύψιμο.(κικιρίκου!).  Ίσως γι’ αυτό και τη ζωή να τη λένε «βίο». Γιατί σχετίζεται με τη βία, όπως και το «βιός» του καθενός (κικιρίκου!).

Γι’ αυτό σας λέω να κοιτάτε τη δουλίτσα σας και τον εαυτούλη σας. Να βρείτε πρώτα πρώτα μια δουλίτσα, να έχετε το μισθουλάκο σας, να βγάζετε το ψωμάκι σας, να έχετε το σπιτάκι σας, να βρείτε εσείς τ’ αγόρια μια καλή γυναικούλα που να γίνει και καλή μανούλα, το ίδιο κι εσείς τα κορίτσια με τον αντρούλη σας, να έχει κι αυτός το κατιτίς του, να κάνετε τα παιδάκια σας και μετά γεροντάκια να χαρείτε τα εγγονάκια σας, να ζήσετε μια ήσυχη κι ευχάριστη ζωούλα, όπως όλος ο κοσμάκης  του Θεούλη!

Όλα με υποκοριστικά. Μικροσκοπικά. Λες και κοιτάζεις τη ζωή με τα κυάλια ανάποδα. Από κει μάλλον βγαίνει και το πρώτο συνθετικό του μικροαστισμού. Μικροαστεϊσμός αυτό… (κικιρίκου!). Και μη τολμήσεις να απλώσεις το χέρι σου να πιάσεις κάτι παραπέρα! Μη τολμήσεις να απλώσεις το νου σου να σκεφτείς κάτι παραπέρα! Μη τολμήσεις να απλώσεις την ψυχή σου να ονειρευτείς κάτι παραπέρα!!! Εκεί, καθηλωμένος. Να κρύβεσαι για να γλιτώσεις. Για να έχεις ασφάλεια. Και για να έχεις ασφάλεια θα πρέπει να φοβάσαι. (κικιρίκου!). Του φοβιτσιάρη η μάνα δεν έκλαψε ποτέ. Να μην εμπιστεύεσαι ποτέ, κανέναν και τίποτα. Κι όσο θα συντηρείς το φόβο, τόσο θα συντηρείς και την ασφάλειά σου. Αυτό λέγεται αίσθημα αυτοσυντήρησης. Αυτό είναι συντήρηση. Μέθοδος αλάνθαστη. Για αυτό και λέγεται και ασφάλεια. Γιατί εκεί δεν υπάρχει σφάλμα.

Έτσι θα μπορείς να χαίρεσαι ολόκληρη την ελευθερία σου σε όλο τον περιορισμένο χώρο σου. Σα την κότα στο κοτέτσι. Που μπορεί να πάει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει… πίσω από το κοτετσόσυρμα. Και ανενόχλητη να κάνει τα αυγά της, που άλλωστε είναι και η δουλειά της. Απαραίτητος βέβαια κι ένας κόκορας ασφαλείας που μπορεί να κοκορεύεται κι αυτός οτι τα κρατάει όλα σε μια τάξη, σε μια ισορροπία, όλα νοικοκυρεμένα. Αλήθεια.., αφού εκεί που είναι οι κότες το λένε κοτέτσι, γιατί εκεί που είναι οι κόκορες δε το λένε κοκορέτσι;;; Αδικία..! (κικιρίκου!) Άσχετο… συνεχίζουμε!

Το καλό κοτέτσι είναι το συντεταγμένο κοτέτσι. Το κοτέτσι που διέπεται από κανόνες και που έχει αρχές. Και που εν αρχή είν’ ο λόγος κυρίου. Και κύριος στο κοτέτσι είναι ο κόκορας. Και αυτός αποφασίζει κι ας είναι οι κότες περισσότερες. Και που αν κάνουν κάτι που δε του αρέσει τους αγριεύει κι εκείνες φοβούνται και κάθονται κάτω σα κοτούλες. Επειδή φοβούνται για να είναι ασφαλείς.(Κικιρίκου!) Και μετά κάθονται στ’ αυγά τους και είναι πάλι ευτυχισμένες και πίνουνε νερό και κοιτάν και το Θεό.

Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ήταν τα πράγματα αλλιώς; Αν αποφάσιζαν να ηγηθούν οι κότες ως περισσότερες; Ασυνεννοησία και ακυβερνησία. Η τέλεια αναρχία στο κοτέτσι. Κου και ο, κο, – του και α, τα – όλο μαζί «αρνίθα». (Κικιρίκου!) Μια σκέτη τρέλα! Ολική κατάρρευση του κοτετσιού και πιθανώς και των παρακοτέτσιων περιοχών. (Κικιρίκου!)  Κοινωνική διάλυση. Διαφθορά και μαφιόζικες μεθοδεύσεις, , ανάλογες με αυτές στο Κότων κλάμπ, για όσους έχουν δει την ταινία (Κικιρίκου!) Άμεσος κίνδυνος επιβίωσης που θα έφερνε ως και καταστροφικά μνημόνια. Άσε που θα υπήρχε και ο μεγαλύτερος ακόμα κίνδυνος, το χώρο να τον έπιαναν από τη διπλανή περίφραξη οι γάλοι και οι γαλοπούλες, ή turkey που λένε και στ’ αγγλοαμερικάνικα. Να δεις που γι’ αυτό θα τις βάλαν δίπλα δίπλα…! Βρε, λες;;; (Κικιρίκου!)

Και φυσικά, πριν την αρχή, που όπως ήδη είπαμε είναι ο λόγος, υπάρχει ο εξ’ αρχής λόγος για όλα αυτά. Τα αυγά κι αυτός που τα παίρνει.

 Κι αν η κότα δεν κάνει καλά αυγά, αν δε κάνει αρκετά αυγά ή ακόμα χειρότερα αν πάψει εντελώς να κάνει αυγά, τότε ενδόξως στο φούρνο με πατάτες κι αυτή κι ο έκπτωτος κόκορας που αντικαθίσταται άμεσα, ως κοκορόμυαλος, ανεπαρκής και αποτυχημένος, από άλλο ανταλλακτικό κόκορα, ισχυρότερο, νεώτερο, με νέες απόψεις, καινοτόμες ιδέες, γνώσεις κι αντιλήψεις για το σύγχρονο κοτοmanagement, σπουδαίο και σπουδαγμένο με σπουδή σε άλλο, εξωτερικό κοτέτσι, συνήθως απόγονος παλιού έμπειρου γεροκόκορα με ιστορία, έτοιμος να αναλάβει τη δουλειά των μεταρρυθμίσεων και της ανασυγκρότησης του κοτετσιού. Αυτό είναι ένα τέλειο οικοσύστημα. Νοικοκυροσύστημα. (Κικιρίκου!)

Ιστορικές ημέρες ζούμε πάντως κι όχι μόνο εδώ. Στον κόσμο ολόκληρο. Κι όλοι οι άνθρωποι θα χαίρονται πάνω-κάτω με τον ίδιο τρόπο. Με πανηγύρια στους δρόμους. Αύριο στέφεται ο δούλος του Θεού Κάρολος, βασιλεύς της Αγγλίας και όλοι οι Άγγλοι (ugly???!!! Κικιρίκου!) θα είναι στους δρόμους πανηγυρίζοντας τρελά. (Κικιρίκου!) Σε 8 και σήμερα έχουμε πρωταθλητή, πάλι τρελά πανηγύρια στους δρόμους. (Κικιρίκου!) Και μετά… εκλογές. Εκεί να δεις πανηγύρια! (Κικυριάκου!!!)  15 και σήμερα…