ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ή ΣΚΕΤΟ No 3: Εικοσιπρωτομαγιά

56

Σικάγο USA, το 1886. Τσογλάνια, αλητάμπουρες κανονικοί, μπαχαλάκηδες της εποχής. Κι από πίσω οι συνδικαλισταράδες οι διεφθαρμένοι, τεμπελχανάδες που θέλανε να κάθονται και να πληρώνονται. Αγνώμονες όλοι τους. Γαϊδούρια. Τους έπαιρνες στη δουλειά σου, τους έδινες φαΐ, που πριν δεν είχαν ούτε βρακί κι αυτοί οι αχάριστοι αντί να πουν ένα ευχαριστώ σου ζητάγανε και τα ρέστα. Τι δικαιώματα ζητάγανε, τι ασφαλιστικά ζητάγανε, τι οκτάωρα, τι διαδηλώσεις, τι διαμαρτυρίες κάνανε… αίσχος!

Ελλάδα ούσα το 2023. Τσογλάνια, αλητάμπουρες, κανονικοί μπαχαλάκηδες. Κι από πίσω οι συνδικαλισταράδες οι διεφθαρμένοι, τεμπελχανάδες που θέλουνε να κάθονται και να πληρώνονται. Αγνώμονες όλοι τους. Γαϊδούρια! Τους παίρνεις στη δουλειά σου, τους δίνεις φαΐ, που πριν δεν είχαν ούτε βρακί κι αυτοί οι αχάριστοι αντί να πουν ένα ευχαριστώ σου ζητάνε και τα ρέστα. Τι δικαιώματα ζητάνε, τι ασφαλιστικά ζητάνε, τι οκτάωρα, τι διαδηλώσεις, τι διαμαρτυρίες… αίσχος!

Είναι ντροπή… και ντρέπομαι… (ωχ, κάτι μου θυμίζει αυτό)! Οι μέχρι πρότινος επαίτες τώρα μου έχουν κι απαιτήσεις, οι ξυπόλητοι. Εμ, βέβαια, καλά λέω, πριν μου ’ρχόντουσαν  ένας-ένας και μου ζητιανεύανε δουλειά και μετά μου έχουν κι απαιτήσεις. Βρε, καλά τα λέει ο κυριούλης ο εμπροστοβαρής, εκεί στην ασφαλιστική με τον Άδωνι. Μπορεί όπως λέει να μην είναι τόσο δημοκρατικός λέει, είναι όμως δίκαιος λέει. Κι αυτοί που μιλάνε για δικαιοσύνη παντού, πρέπει να τον ακούσουνε που είναι άδικο λέει να την πληρώσουμε όλοι λέει, γιατί κάποιοι έχουν επαναστατήσει για τους χ, ψ λόγους λέει. Τα τομάρια! (Άδωνι, συγγνώμη για το «τομάρια»). Δεν υπάρχει επιλογή εδώ. Η δουλειά μας, η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας, εξαρτάται πάρα μα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη με μια «σωστή» κυβέρνηση. (Υποθέτω ότι εννοεί το «σωστός» που βγαίνει από το «σώζω», σωστός είναι αυτός που τον έχουν σώσει, όπως χωστός είναι αυτός που τον έχουν χώσει).

Το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» έγινε πλέον «ή θα ψηφίσεις ή θα ψοφήσεις». «Δεν υπάρχει επιλογή εδώ». Ακόμα ένας άσσος στο μανίκι. Κι έχει κι άλλους άσσους να τραβήξει. Άσσους στην ψευτιά, άσσους στην προπαγάνδα, άσσους στα fake news, άσσους στις δημοσκοπήσεις, άσσους στη δημαγωγία, άσσους στην λασπολογία, άσσους στη «δημοσιορραφία», άσσους και στην «φιλελευθεροτυπία». Μέχρι την τελευταία στιγμή, στις 21. Εκείνη την τελευταία στιγμή που από τα exit poll φεύγει το poll και μένει μόνο το exit. Γιατί από 21, ότι άσσο να τραβήξει καίγεται!  Δεκαεπτά και σήμερα…