Προσλήψεις από την πολιτεία ζητούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί – Ανακοίνωση της “Συμπαράταξης”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για προβολή των εργασιακών του διεκδικήσεων. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει είναι η υποστελέχωση. Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική κίνηση "Συμπαράταξη"

16

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ, που αποτελούν τις κατεξοχήν υπηρεσίες παροχής πρωτοβάθμιας και επείγουσας κοινωνικής φροντίδας, συνεχώς, άμεσα ή έμμεσα μεταβιβάζονται στους Κοινωνικούς Λειτουργούς νέες αρμοδιότητες, συχνά αλλότρια καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καλύψουν ανάγκες πολιτών σε αναλογία ενός κοινωνικού λειτουργού ανά 60.000 κατοίκους ή/και περισσότερους ή ανά 400 ή/και περισσότερους ωφελούμενους.

Στα πλαίσια της  πανελλαδικής κινητοποίησης, ο ΣΚΛΕ ανακοίνωσε ότι καλεί σε συνάντηση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων στην Αθήνα στις 11:00 π.μ.

Ζητάμε από την επίσημη Πολιτεία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, με επείγουσες διαδικασίες να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων Κοινωνικών Λειτουργών και τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων των Κέντρων Κοινότητας και των Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας, των συμβασιούχων στον ΕΟΔΥ και όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν κενά σε όλο το σύστημα κοινωνικής φροντίδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» 

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Κοινωνικών Λειτουργών – Ανακοίνωση της Συμπαράταξης
 
Η Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» εκφράζει τη στήριξη και την συμπαράστασή της στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου μας στον κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί όλης της χώρας διεκδικούν την επίλυση των θεσμικών και εργασιακών τους ζητημάτων. 
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει άμεσα το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και να ικανοποιήσει τα δίκαια εργασιακά αιτήματα των ανθρώπων που με αυταπάρνηση και υπερβάλλοντα ζήλο προσφέρουν στον νευραλγικό αυτό τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. 
 
Το Γραφείο Τύπου, 21/03/2023