Η Κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με αποφάσεις του ΣτΕ για το νερό

Νέα «νίκη» για το νερό: Απόφαση του ΣτΕ διατάσσει την άμεση αποδέσμευση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση και στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης του νερού, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού.

19

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Με τον κόσμο να βρίσκεται στους δρόμους και να διαμαρτύρεται, μια ημέρα από τη ψήφισή του στη Βουλή, μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται να δυναμώνει τις φωνές όσων αντιστέκονται.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, «εκδόθηκαν οι 7 και 8/2023 αποφάσεις του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ με τις οποίες δέχονται την προσφυγή των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ότι το υπουργείο Οικονομικών με το νόμο του δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 190 και 191/2022 για την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και διατάσσει το υπουργείο την επιστροφή τους στο Δημόσιο! Άλλη μία μεγάλη νίκη για το νερό».

Νωρίτερα, στη Βουλή, ένσταση αντισυνταγματικότητας υπέβαλε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί σειράς άρθρων του νομοσχεδίου όμως αυτή απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής καθώς την καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι υπέρ της ένστασης ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

ΠΗΓΗεφσυν