Καθολική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου από ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ – Κλειστά τα Σχολεία και ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας Ν.Χαλκηδόνας

Κλειστές αναμένεται να είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας μετά και την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην Γενική Απεργία, ενώ μετά και την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κλειστές θα είναι και οι υπηρεσίες του Δήμου.

37

Μια μια οι συνδικαλιστικές οργανώσεις λαμβάνουν αποφάσεις για συμμετοχή στην Γενική Απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου. Πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που αρχικά προκήρυξε η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της, καθώς συμμετοχή δήλωσε η ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται έτσι την πανεργατική σε γενική απεργία. Αφορμή, το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και βασικό αίτημα να αποδοθούν ευθύνες τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουν:

  • να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.
  • να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Στην απεργία ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συμμετάσχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, η ΠΝΟ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν ενωτικά και δυναμικά στην κινητοποίηση της ΠΕΜΠΤΗΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί της ίδια ημέρας. Σύνθημα μας, «δεν ήταν δυστύχημα… ήταν δολοφονία!!! καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν».”