ΑΔΕΔΥ: Κλειστά την Τετάρτη 8 Μαρτίου το δημόσιο και τα σχολεία

Η ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία για «αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών»

75

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» και καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δοθούν απαντήσεις, στις 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνεται μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια από σωματεία και φορείς.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καλούν επίσης στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που πραγματοποιούνται για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ΔΟΕ χαιρετίζει «τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας  που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία ζητεί «και να παλέψουμε για:

  • Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων.
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.
  • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων.
  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
  • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία, από κρατικό φορέα και πρωτόκολλα ενεργειών που αφορούν τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών μονάδων».