Τέμπη: Επίσημα 57 οι νεκροί και 56 αγνοούμενοι- Οργή των συγγενών

40

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης 28/2, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδία, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών, είχαν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι από συγγενείς και οικείους που δεν είχαν βρει τους ανθρώπους τους. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA κι αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αναφορικά με τους νοσηλευόμενους  παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ και προσέθεσε ότι μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ σε πένθος έχει βυθιστεί η χώρα και για δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείας διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις, για τις τραγικές παραλείψεις που οδήγησαν στο δυστύχημα των Τεμπών.

Φοιτητικοί σύλλογοι, που μετρούν πολλές απώλειες στις τάξεις τους, συνδικάτα, οργανώσεις της Αριστεράς βγήκαν για άλλη μια μέρα στους δρόμους ζητώντας εξηγήσεις και απαιτώντας να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία.

Από κοντά και οι μαθητές διαφόρων σχολείων της χώρας που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τους αδικοχαμένους, με κυρίαρχο το συγκλονιστικό «πάρε με όταν φτάσεις», που παραπέμπει στη συνήθεια των γονέων να ζητούν απ’ τα παιδιά τους να τους ειδοποιήσουν κάθε φορά που ταξιδεύουν ότι έφτασαν καλά στον προορισμό τους.

  • Νέα 24ωρη απεργία στην Hellenic Train την Παρασκευή 3 Μαρτίου
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μμ στο Σύνταγμα με κάλεσμα από φοιτητές και μαθητές
  • Σιωπηρή διαμαρτυρία στις 19:00 της Παρασκευής στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα με κάλεσμα απ’ την Αλληλεγγύη για Όλους