Πολύνεκρη σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη. Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο, τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για τις δικλείδες ασφαλείας, που όπως φαίνεται δεν λειτούργησαν.

28

Σε 28 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την τραγωδία με την μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό που ανακοίνωσε στις 4:00 το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής οι νεκροί έφταναν τους 26 με τον αριθμό των τραυματιών που μεταφερθηκαν σε νοσοκομεία να ανέρχεται σε 85. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 32.

Η επιβατική αμαξοστοιχία αριθμούσε  350 επιβάτες6μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι δύο μηχανοδηγοί, και η εμπορική 2μελές πλήρωμα.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και την 8η ΕΜΑΚ, 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία.