Η χώρα δεν χρειάζεται “εθνάρχες”, αλλαγή χρειάζεται – του Νίκου Τσορβά

92

Κατά μια έννοια ο Κωστάκης ο Καραμανλής είναι το ίνδαλμά μου. Ωραίος και αλέγκρος τύπος! Ήρθε το 2004 πήραμε το Ευro, έκανε τους Ολυμπιακούς ( μέχρι και τη Γιουβίζιον κερδίσαμε!), κυβέρνησε χαλαρά από ψητοπωλείο σε χασαποταβέρνα , δημιούργησε ένα σωρό σκάνδαλα με …σεμνότητα και ταπεινότητα, έριξε τη χώρα στα βράχια και όταν κατάλαβε τι έκανε (κατάλαβε;) την έκανε με ελαφρά και αποσύρθηκε στη σιωπή των …ορεινών, ενώ κάποιοι ακόμα και σήμερα αφού δεν έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν τη σιωπή ή τις ελάχιστες ” παρεμβάσεις” του, τον περιμένουν σαν μεσία.
 
Επειδή μας περνάνε όμως για ιθαγενείς με μνήμη χρυσόψαρου, ας θυμηθούν οι λωτοφάγοι υμνητές του Βούδα της Ραφήνας, ότι είναι αυτός και η κυβέρνησή του είναι που ευθύνεται για πλήθος σκανδάλων, αντίστοιχων της προδικτατορικής περιόδου. Των stage, των “κουμπάρων”, των δομημένων ομολόγων, του Βατοπεδίου, των περίεργων εκείνων υποκλοπών, των μεγάλων πυρκαγιών του 2007, που άφησαν 67 νεκρούς σε Ηλεία και Αχαΐα (εκείνες με το στρατηγό …άνεμο!), του χάους του Δεκέμβρη του 2008, απότοκου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, του ελλείμματος του 15,6%, του χρέους στο 128% του ΑΕΠ, 12Ο δις ήταν αυτά!, και τέλος της χρεοκοπίας.
 
Είναι ο ίδιος αλέγκρος τύπος που στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, που στήριξε μέχρι χτες με την ψήφο του στη βουλή όλα τα νομοθετήματα της σημερινής κυβέρνησης, που ισοπέδωσαν τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη δημοκρατία την ίδια.
Ποιο μήνυμα λοιπόν και ποια ερμηνεία ψάχνετε στην απόφασή του να αποχωρήσει (?) από την πολιτική σκηνή;
Η χώρα δεν χρειάζεται “εθνάρχες” και μεσσίες.
Πολιτική αλλαγή χρειάζεται, χτες!!!