Μαργαρίτα Συγγενιώτου: Αγώνας διαβάθμισης των πτυχίων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

24
Πρώτα βγήκε ο Βορίδης και είπε ότι όλα είναι σκευωρία του Σύριζα. Μετά κατάλαβαν ότι δεν θα μας ξεφορτωθούν έτσι εύκολα και εξαφανίστηκε ο Βορίδης, αφήνοντας τον Γιατρομανωλάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ο οποίος ήταν δήλωση και ζημιά, συνέντευξη και όλεθρος. Κι έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα γιατί το ΠΔ δεν αλλάζει απολύτως τίποτα για τους καλλιτέχνες. Μετά ο Μητσοτάκης αποφάσισε ότι οκ, κάτι αλλάζει και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τροπολογία που θα διορθώσει κάποια πράγματα. Και φέρνουν την τροπολογία και είναι χειρότερη από το ΠΔ. Κι όταν είδαν ότι κανένα κόλπο δεν πιάνει, βγάζουν non paper με ψέματα, που γίνεται κουρελόχαρτο σε πέντε λεπτά, ακόμα κι αν έχεις διαβάσει μόνο τις ανακοινώσεις των σωματείων.
 
Εν τω μεταξύ εμείς ήμασταν στους δρόμους, διαβάζαμε ανακοινώσεις στις παραστάσεις, γνωστοί ηθοποιοί κρατούσαν τα πανό μαζί με φοιτητές δραματικών και μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων, φοιτητές και καθηγητές μαζί, ένας διαγενειακος ξεσηκωμός, το ΠΔ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ως ένα απλό διοικητικό λάθος και να τελειώσει σε πέντε λεπτά, πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας και απειλεί να τους θάψει.
 
Κι όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να κάνει ακόμα και τα πιο απλά για τους καλλιτέχνες. Γιατί δεν το βουλώσαμε στην πανδημία. Δεν το βουλώσαμε με τον Λιγνάδη. Ε, δεν θα το βουλώσουμε ούτε τώρα.
 
Μαργαρίτα Συγγενιώτου (Οργανωτική Γραμματέας Π.Ο.Θ.Α.)