Σε εορταστικό κλίμα η ονοματοδοσία σχολικού γυμναστηρίου σε “Απόστολος Κόντος”

119

Ήταν μία εκδήλωση όπως άρμοζε για το ήθος και την αθλητική προσφορά του συμπολίτη μας Απόστολο Κόντο του οποίου το όνομα δόθηκε στο σχολικό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου της Νέας Φιλαδέλφειας ύστερα από αποφάσεις της σχολικής κοινότητας, της 2ης Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μία ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την τοπική μας κοινωνία, για όλους εμάς που μεγαλώσαμε, που περπατάμε στους δρόμους αυτής της όμορφης πόλης, που έχουμε την τιμή να την υπηρετούμε…” 

Στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης σπουδαίοι συναθλητές του Απόστολου Κόντου, π. καλαθοσφαιριστές, προπονητές και αθλητές όπως ο Βασίλης Γκούμας, ο Τάκης Κορωναίος, ο Ντέιβιντ Στεργάκος, o Μιχάλης Κυρίτσης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Κοκολάκης, ο Τάκης Οικονομόπουλος και ο Γιάννης Σγουρός.

Παρόντες ήταν τέσσερις πρώην Δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας ο Παντελής Γρετζελιάς, ο Νίκος Αδαμόπουλος, ο Σταύρος Κόντος και ο Αριστείδης Βασιλόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία δύο ισχυρών παραγόντων του αθλητισμού, του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και του πρώην Πρόεδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργου Βαρδινογιάννη. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Ν.Φιλαδέλφειας Χρήστος Σύλλας και ο Πρόεδρος του Αττάλου Γιάννης Τζέλης.

Τον Απόστολο Κόντο, εκτός από πλήθος συμπολιτών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Παντελεήμονας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, οι Βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, οι π. Υπουργοί Φώτης Κουβέλης και Μιλένα Αποστολάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Αλυμάρα (Νέα Αρχή για την Αττική – Γ. Πατούλης), Αφροδίτη Αυγερινού (Λαϊκή Συσπείρωση),  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανταρέλης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κοπελούσος, Σωτήρης Κοσκολέτος, Σπύρος Μπερδέσης, Θάνος Λέκκας, Κώστας Μπίγαλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Αλεφραγκή, ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πόλη της Καρδιάς μας» Χ. Τομπούλογλου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν.Φ. – Ν.Χ. Ν. Σερετάκης, πρώην και νυν Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, ο Πρόεδρος του Άττάλου και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τζέλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Γατσούλης, πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και των Ν. Π., καθώς και στελέχη του Δήμου.

Εμφανώς συγκινημένος  ο Απόστολος Κόντος ευχαρίστησε στο τέλος  τον Δήμαρχο Γ. Βούρο και το Δημοτικό συμβούλιο Ν.Φ. – Ν.Χ., για την ομόφωνη απόφαση του 2020 σχετικά με την ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως και όλους τους συναθλητές του, αλλά και τους συμπολίτες του από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Απόστολος Κόντος – Σύντομο Βιογραφικό
Ο Απόστολος Κόντος, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδειχθεί στο ελληνικό μπάσκετ με μια λαμπρή πορεία 25 ετών. Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1947, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της περιοχής, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας το 1962, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1969.

Το 1983 μεταγράφηκε στην ΑΕΚ και έμεινε μέχρι που αποφάσισε να αποσυρθεί, σε ηλικία 40 ετών, το 1987.

Στα 25 αυτά χρόνια είχε 114 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, 250 στην Εθνική Ενόπλων (7 φορές στην κορυφαία πεντάδα) 200 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες (νέων, εφήβων κλπ). Όταν τερμάτισε την καριέρα του ως παίκτης, ξεπέρασε συνολικά τους 15.000 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις.

Από gazzetta.gr

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗΔΗΜΟΣ ΝΦΝΧ