Το τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 εγκρίθηκε μόνο από 8 συμβούλους!

54

Σε συνθήκες διάλυσης λειτουργεί (;) πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Στην τελευταία συνεδρίαση κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2023 από τα τριάντα τρία (33) μέλη παρόντα ήταν μόνο δώδεκα! και από αυτά θετικά τοποθετήθηκαν οκτώ μέλη, τρία κατά και ένα παρόν. Το παράδοξο είναι η αναγγελία από τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα  παρότι το ψήφισαν μόνο οκτώ σύμβουλοι και αυτό είναι αποτέλεσμα των νομοθετικών ρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας (νόμος Θεοδωρικάκου) που αλλοιώνει την βούληση των πολιτών.

Επί της ουσίας δεν έγινε συζήτηση για το περιεχόμενο του τεχνικού προγράμματος, το οποίο ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ περίπου και σε αυτό το ποσό ο Δήμος συμβάλλει με ίδιους πόρους μόνο με 89.000 ευρώ, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ανεμογιάννης κατέθεσε πίνακα από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής όπου παρουσιάζεται αναντιστοιχία ποσών με αυτά που προβλέπει ο Δήμος, δηλαδή εκεί που ο Δήμος εγγράφει έργα εκατομμυρίων η Περιφέρεια έχει εγγράψει 1.000 ευρώ.  

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, για την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την δημιουργική σύνθεση απόψεων στα θέματα που απασχολούν την πόλη, αν συνυπολογίσει κάποιος το πως λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή στην οποία με αντισυνταγματικό τρόπο έχουν μεταφερθεί σε αυτήν αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκορύφωμα την τελευταία συνεδρίαση fast track.