Φουλάρει τις μηχανές του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει βουλευτικών εκλογών

312
Με μεγάλη προσέλευση μελών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου συνάντηση -συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Διακρίναμε πολλές νέες παρουσίες μελών και φίλων του κόμματος, που σηματοδοτούν τη νέα εποχή της τοπικής οργάνωσης.
 
Η εισήγηση του Κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου και πρώην Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη καθώς και οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής , έδωσαν την ευκαιρία για άμεσο διάλογο ως προς τις προτάσεις του κόμματός μας που αγγίζουν τον πυρήνα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης που αυτή την περίοδο πλήττονται ανεπανόρθωτα από την κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας. Όλοι οι συμμετέχοντας επεσήμαναν την αναγκαιότητα μιας νικηφόρας πορείας στις βουλευτικές εκλογές με στόχο τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης και εξέφρασαν την επιθυμία για συμμετοχή στις δραστηριότητες της Οργάνωσης Μελών.
 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών Κ. Ζαχαριάδης και τα μέλη της Κ.Ε. Δ. Σακελλάρης και Ε. Αυλωνίτου.
 
 
Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια των δύο εξορμήσεων που πραγματοποίησε η Οργάνωση Μελών Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας με βουλευτές του κόμματος, μια με τον Κώστα Ζαχαριάδη στους χώρους εργασίας των εργαζομένων του Δήμου και η δεύτερη με τον Γιώργου Κατρούγκαλο στη λαϊκή αγορά με αιχμή τα ζητήματα της ακρίβειας και της απώλειας της αγοραστικής δύναμης εργαζομένων και συνταξιούχων. 
 
Στην έντονη αυτή δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρχεται να προστεθεί και η επίσκεψη του βουλευτή Πάνου Σκουρλέτη στο Δήμαρχο Γιάννη Βούρο, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με αντικείμενο την Πλατεία Γ. Γεννηματά στη συνοικία ειρήνη της Ν. Φιλαδέλφειας, που κινδυνεύει να οικοδομηθεί μετά από έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος απειλεί με ποινικές διώξεις αιρετούς, αλλά και την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του dekeleias.gr εντείνονται οι εσωκομματικές διεργασίες που στόχο έχουν την ενότητα του προοδευτικού χώρου μέσω ενός σχήματος που θα σηματοδοτεί μια νέα εποχή και μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του 2023. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν, όπως μας είπαν στελέχη της ΟΜ, οι δύο ενημερωτικές, για την απόφαση της Κ.Ε., συναντήσεις μελών του κόμματος σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο διάστημα και άλλες συσκέψεις και συνελεύσεις.
 
Ταυτόχρονα η ΟΜ πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε καμπάνια, μέσω των κοινωνικών δικτύων, για την διάλυση του ΕΣΥ, προβάλλοντας τις  προτάσεις για ένα δημόσιο σύστημα υγείας.