Γιάννης Τζέλης: Με απειλές απαιτούν να ”παραδοθεί” η Πλατεία Γεννηματά.

Η νεοσυσταθείσα κίνηση "Κοινωνίας Βήμα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία τάσσεται ευθαρσώς κατά της προσπάθειας οικοδόμησης της πλατείας Γ. Γεννηματά στη συνοικία Ειρήνη της Νέας Φιλαδέλφειας.

245
Υπό την απειλή αγωγών, ο Υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης καλεί τον Δήμο μας με την από 22/09/22 επιστολή του , «να παραδώσει» την πλατεία Γ. Γεννηματά λόγω κληροδοτήματος.
 
Στην Συνοικία Ειρήνη, η Πλατεία Γ. Γεννηματά αποτελεί τον μοναδικό χώρο αναψυχής και συνεύρεσης των περιοίκων και εδραιώθηκε ως τέτοιος από την πολιτική απόφαση και τον αγώνα του αείμνηστου Δημάρχου Σάββα Σταματιάδη ο οποίος ταυτίστηκε με την βούληση των κατοίκων και την ανάγκη διατήρησης ελεύθερων Δημοσίων χώρων.
 
Μπροστά σε μια τέτοια επιβαρυντική και προσβλητική εξέλιξη που επιφέρει η διεκδίκηση ενός ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου που αλλοιώνει και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, η ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ’’ εκφράζει την αντίθεσή της, χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σχετικές ενέργειες και θέτει την παράταξή μας στο πλευρό των κατοίκων και του Δήμου για την διεκδίκηση και την οριστική κατοχύρωση της δημοτικής επί 45 χρόνια έκτασης.
 
Επιπρόσθετα, εκφράζουμε και την απόλυτη αντίθεσή μας με το ύφος της επιστολής του κ. Υπουργού που απειλεί όλους τους αιρετούς από το 2007, κουνώντας στην ουσία το δάκτυλο στους κατοίκους και τα παιδιά της Πλατείας, φερόμενος ως νοσταλγός άλλων εποχών.