Μουσικά διαλείμματα!!! στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

90
Μια πρωτότυπη ιδέα έρχεται να προτείνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής: 
Στο πλαίσιο δράσεων του συλλόγου μας για μια σχολική χρονιά χωρίς εκφοβισμό, o Σύλλογος θα ήθελε να προτείνει τα “μουσικά διαλείμματα”, προμηθεύοντας το σχολείο με μια playlist που θα παίζει κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
 
Τα τραγούδια -ελληνικά και διεθνή- θα επιλέγονται σύμφωνα με το “στίγμα” που έχουν αφήσει στη μουσική ιστορία, με κριτήριο να περνάνε θετικά μηνύματα, αλλά και σύμφωνα με τα σύγχρονα ακούσματα των παιδιών (φυσικά με μέριμνα να μην περιλαμβάνουν στίχους ακατάλληλους που δεν αρμόζουν στην ηλικία των παιδιών αλλά ούτε στο σχολικό περιβάλλον).
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι συγκρούσεις των παιδιών σε ένα “δύσκολο” σχολικό περιβάλλον, επιλύονται αποτελεσματικά όταν οι μαθητές αλληλοδιδάσκονται μουσική, ενώ ταυτόχρονα, η “αλληλομάθεια” μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις των μαθητών. Την ίδια στιγμή, η μουσική στο διάλειμμα, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τη συγκέντρωσή τους, ακόμη και να βοηθήσει σε ομαλότερη επιστροφή στο μάθημα..
 
Ευελπιστούμε ότι η μουσική θα λειτουργήσει ευεργετικά για όλη τη σχολική κοινότητα καθώς «σπάει τη μονοτονία και δημιουργεί ωραίο κλίμα»!