Σε έναν υποβαθμισμένο θεσμό αρχίζει η διαβούλευση για τον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2023

30

Την νομοθετημένη Επιτροπή Διαβούλευσης συγκαλεί υποχρεωτικά ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για να γνωμοδοτήσει  στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2023, ένα θεσμό τον οποίο  όλες οι διοικήσεις του Δήμου δεν έκαναν τίποτε για να του δώσουν ουσιαστικό συμμετοχικό περιεχόμενο εξασφαλίζοντας την συμμετοχή των φορών και πολιτών σε αυτή. 

Το γεγονός της υποβάθμισης της συμμετοχικής αυτής διαδικασίας, των φορέων της πόλης και ομάδας τυχαία οριζομένων πολιτών, έχει τις αιτίες της, όλες οι διοικήσεις δεν θέλουν να “ανακατέυονται” στα πόδια τους οι πολίτες διότι αυτές θεωρούν για τον εαυτό τους ότι κατέχουν την πλήρη γνώση των αναγκών των πολιτών. Συνέπεια αυτών όλες σχεδόν οι μέχρι τώρα συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης για τη γνωμοδότηση να μην έχουν απαρτία και οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε δεύτερη επαναληπτική συνεδρίαση με συμμετοχή μεταξύ του 5-10% των μελών αυτής. 

Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη η ύπαρξη απαρτίας την 16η Νοεμβρίου στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την οποία εκδόθηκε σχετική πρόσκληση:

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2582466) σε δημόσια Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, δυνάμει του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ.Α’/87/76-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύει, και τις διατάξεις του Δημοτικού & Κοινοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2023 (άρθρο 76 παρ.2α Ν.3852/2010).

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ