Αναζητά νέα πρόσωπα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Δημοτικές Εκλογές – Ονόματα για Αττική και Ν. Φιλαδέλφεια Ν Χαλκηδόνα

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου μεταξύ των άλλων θα συζητήσει ζητήματα αυτοδιοικητικών εκλογών και συνδικαλιστικού κινήματος.

573

Είναι πραγματικό γεγονός  ότι οι προσπάθειες που έγιναν τόσο στις δημοτικές όσο και στις περιφερειακές εκλογές του 2019, τα ερείσματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν ισχνά. Αναζητούνται πλέον οι διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα ληφθούν οι  τελικές αποφάσεις ειδικά σε όσους δήμους αυτοί που θα διεκδικήσουν χρίσματα ή στηρίξεις θα είναι περισσότεροι από ένας.

Στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας αυτή την περίοδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θέσει τα ζητήματα της ακρίβειας, τις παρακολουθήσεις, την ενεργειακή κρίση και τις τουρκικές προκλήσεις, θέματα για τα οποία αντιπαρατίθεται σφόδρα με την κυβέρνηση, αναζητώντας ταυτόχρονα νέα πρόσωπα υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Για το θέμα αυτό είναι χαρακτηριστική η αναφορά σε άρθρο της Κατερίνας Κοκαλιάρη στην ιστοσελίδα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ: Νέα πρόσωπα στη «μάχη» Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου για την αξιοποίηση νέων προσώπων και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.  Το «άνοιγμα» αφορά σε κρίσιμους χώρους όπως η τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα, ενώ παράλληλα έμφαση θα δοθεί σε πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο των επιστημόνων και των τεχνών”. 

Οι συζητήσεις και οι επαφές έχουν προ πολλού αρχίσει ενώ έχουν ζητηθεί από τις τοπικές οργανώσεις να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε δήμο τόσο σε επίπεδο προβλημάτων όσο και σε επίπεδο αυτοδιοικητικών σχημάτων,  στοιχεία τα οποία επεξεργάζεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε σημερινό άρθρο του Χρίστου Βούζα στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr  γίνεται εκτενής αναφορά για τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων είτε έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητά των είτε βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων. Ειδικά, για  τους δήμους στην Αττική, αναφέρει ότι έχουν κλείσει οι νυν δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς και Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ενώ στους δήμους Σαρωνικού και Βριλισσίων, απ’ όπου αποχωρούν οι νυν δήμαρχοι Πέτρος Φιλίππου και Ξένος Μανιατογιάννης, αναμένεται να στηριχθούν οι διάδοχοί τους. Παράλληλα στην Αττική το κόμμα της αξιωματικής θα στηρίζει μεταξύ άλλων τον Κώστα Ασκούνη στην Καλλιθέα, τον Γιάννη Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή, τον Δημήτρη Μπίρμπα στο Αιγάλεω και την Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου.

Για το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας είναι βέβαιο πλέον ότι την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν δύο υποψήφιοι, ο Γιώργος Ανεμογιάννης επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, ο οποίος αντικατέστησε τον Άρη Βασιλόπουλο μετά την αποχώρησή του από τη θέση αυτή και ο Γιάννης Τζέλης  ο οποίος έχει καταθέσει, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την υποψηφιότητά του στα αρμόδια όργανα του κόμματος από αρχές Ιουλίου συνοδευόμενη μάλιστα από πενήντα (50) υπογραφές μελών της Ο.Μ. Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. 

Έτσι μέχρι στιγμής το πιθανότερο είναι να έχουμε στη Ν Φιλαδέλφεια Ν Χαλκηδόνα έξι υποψηφίους να διεκδικούν  τη Δημαρχία ήτοι οι Γιάννης Βούρος,, Γιώργος Ανεμογιάννης, Χάρης Τομπούλογλου, Νίκος Σερετάκης, Στέφανος Γατσούλης και ο Γιάννης Τζέλης, ο οποίος είναι το νέο πρόσωπο στις δημοτικές εκλογές.