Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών 10-13 Οκτωβρίου – Ο Δήμος μετέχει;

Οι δήμοι και οι περιφέρειες συμμετέχουν στον σχεδιασμό των περισσότερων πολιτικών της ΕΕ. Οι υποεθνικές δημόσιες αρχές της ΕΕ έχουν την ευθύνη του ενός τρίτου των δημοσίων δαπανών (2,1 τρισεκατομμύρια ευρώ ετησίως), καθώς και των δύο τρίτων των δημοσίων επενδύσεων (περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ) ― επενδύσεις που συχνά πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις της ΕΕ. Στην Ελλάδα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι.

28

Η «Ευρωπαϊκή εβδομάδα των δήμων και των περιφερειών» έχει συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη προβολή του τρόπου με τον οποίο οι δήμοι και οι περιφέρειες αξιοποιούν τα κονδύλια της ΕΕ για να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών τους. Άγνωστο αν σε αυτή τη διαδικασία λαμβάνει μέρος εκπρόσωπος του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας ή έχει λάβει ποτέ στο παρελθόν.

Την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή εβδομάδα των δήμων και των περιφερειών» διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ) και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO). Οι διοργανωτές δημοσιεύουν πρόσκληση για την υποβολή αίτησης συμμετοχής εταίρων στις αρχές του έτους, συνήθως τον Ιανουάριο.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ