ΔΕΘ: Οικονομικά μέτρα θα εξαγγείλει, εν μέσω διαδηλώσεων ο Πρωθυπουργός – Με video για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Θερμή» αναμένεται η υποδοχή πλήθους πολιτών σήμερα στον πρωθυπουργό, ο οποίος ξεκίνησε χθες την επίσκεψή του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε μια πόλη αστυνομοκρατούμενη, με τις αρχές να έχουν επιστρατεύσει 3.500 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και των ΜΑΤ που προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

18
H συνάντηση Μητσοτάκη με τη διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo. Τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της 86ης ΔΕΘ σήμερα το απόγευμα για να μιλήσει για τη θέση της χώρας μας μέσα σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Το σύνθημα που θα έχει πίσω του και θα λέει «Συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα» υποδηλώνει προθέσεις και σκέψεις. Οι χαμηλότεροι φόροι και η ανάπτυξη αποτελούν τον πυρήνα της συνέπειας και κεντρικό αφήγημα για τον πρωθυπουργό, η συνέχεια  δεν αφορά μόνο οικονομικά μέτρα, αλλά ευρύτερα την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, ενώ η τελευταία λέξη του σλόγκαν, «σταθερότητα», αποτελεί πλέον βασικό πολιτικό αφήγημα για την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, εν μέσω μεγάλων προκλήσεων, όπως είναι η ενεργειακή κρίση και η τουρκική προκλητικότητα

Σύμφωνα με τις διαρροές στα ΜΜΕ τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός είναι η συνέχιση της στήριξης για το ρεύμα, έστω και με μεγαλύτερη στήριξη σε όσους καταναλώνουν λιγότερο, οι «ανάσες» για το φυσικό αέριο, η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και κάποιο εφάπαξ βοήθημα σε ασθενέστερους έχουν σχεδόν προεξοφληθεί για το 2022, ενώ για το 2023 είναι σχεδόν ανακοινωμένη η αύξηση των συντάξεων και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης για δημόσιο και συνταξιούχους. Αναμένεται πακέτο στέγης για τους νέους (και τριαντάρηδες), με κίνητρα για να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα, αλλά και με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του πρώην ΟΑΕΔ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυκλοφόρησε στα μέσα μαζικής δικτύωσης πέντε μικρά video με τα οποία σχολιάζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις  του Πρωθυπουργού απο την προηγούμενη 85η ΔΕΘ του 2021. 

Για την ανεργία των νέων

Για τις αυξήσεις στις τιμές ρεύματος και τους απλήρωτους λογαριασμούς

 

Για τη μείωση της φορολογίας

Για την καταβολή των αναδρομικών

Για τις απώλειες από την πανδημία