Ναι στο νόμιμο δικαίωμα της άμβλωσης φώναξαν οι γυναίκες έξω από τη Μητρόπολη

36

Συγκέντρωση υπεράσπισης του νομικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην άμβλωση έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Με φοβερά συνθήματα, δυναμισμό και χρώματα, πλήθος κόσμου, στην πλειονότητά τους γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων και πραγματοποίησαν σημαντική διαμαρτυρία έξω από τη μητρόπολη Αθηνών.

Αιτία οι σκοταδιστικές απόψεις που προωθούνται και από την ιεραρχία της Εκκλησίας, καθώς η Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει να διαβαστεί κήρυγμα κατά των αμβλώσεων στους ναούς της χώρας.

«Δική μου μήτρα, δική μου επιλογή», «η μήτρα μου δεν είναι του έθνους μηχανή κι αν θα γίνω μάνα δε θα μου πεις εσύ» μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν σε μια ειρηνική, αλλά εμβληματική διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απόφαση για κήρυγμα κατά των αμβλώσεων, το κλίμα πυροδότησε την προηγούμενη εβδομάδα και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με τις μεσαιωνικές απόψεις για τον βιασμό που εξέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο μητροπολίτης μετά την γενική κατακραυγή επιχείρησε εν μέρει να ανασκευάσει.

Ο αγώνας, όμως, κατά της οπισθοδρόμησης δεν σταματά εδώ, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις.

 

ΠΗΓΗεφσυν