Τουρισμός για Όλους όσους κληρώθηκαν, μια στις έξη αιτήσεις

5

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που επιδοτεί τους δικαιούχους του με 150 ευρώ αποκλειστικά για διαμονή. 

Πρόκειται για πρόγραμμα που «τρέχει» το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με το voucher του νέου «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι καλούνται να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται:

  • αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Δείτε εδώ τον οριστικό πίνακα των 200.000 δικαιούχων, όπως προέκυψε από την κλήρωση της περασμένης Δευτέρας.  

Για να δείτε αν κληρωθήκατε, συνδεθείτε με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet στο vouchers.gov.gr και δίπλα από την κατάσταση της αίτησης θα αναγράφεται το αποτέλεσμα.

Οι τυχεροί της κλήρωσης λαμβάνουν και e-mail για το πότε θα πάρουν τις άυλες κάρτες τους. 

Υπενθυμίζεται ότι 1,2 εκατ. ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρξει και νέα κλήρωση, ώστε επιπλέον 200.000 πολίτες να λάβουν το voucher των 150 ευρώ, που είναι εξαργυρώσιμο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

 
ΠΗΓΗεφσυν