ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις, πήρε και επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών – Τον Τιμ Γουόλς επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο

7

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών, ως υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Ο διορισμός της Χάρις έγινε επίσημος Η ολοκλήρωση της πενθήμερης διαδικτυακής ψηφοφορίας από τους αντιπροσώπους του Δημοκρατικού Εθνικού Συνεδρίου τη Δευτέρα το βράδυ, όρισε την Χάρις  επισήμως  υποψήφια. Μάλιστα το κόμμα  σε δήλωση που κυκλοφόρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναφέρει, ότι το 99% των αντιπροσώπων είχε ψηφίσει υπέρ της Χάρις.

Μάλιστα, όπως δείχνει τελευταία δημοσκόπηση, η Κάμαλα Χάρις, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, όχι μόνο έκλεισε την ψαλίδα αλλά ξεπέρασε στην πρόθεση ψήφου τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρούσε μέχρι τώρα ότι ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο ήταν ανοιχτός.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Χάρις ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 06/08 την επιλογή της για αντιπρόεδρο, με τον οποίο θα εμφανιστούν στη συνέχεια μαζί σε συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια, επιλογή της ο Τιμ Γουόλτς.

Ο 60χρονος Τιμ Γουόλτς δεν είναι τυχαία επιλογή. Ο Γουόλτς «κουβαλάει» τη λαϊκή πολιτική υπόσταση που χρειάζεται η Χάρις για να αντιμετωπίσει τη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση.

Δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο, προπονητής ποδοσφαίρου και βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του Στρατού -πριν μπει στον πολιτικό στίβο- και τώρα κυβερνήτης της Μινεσότα ο Γουόλτς έχει απήχηση σε μέρη όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, τα οποία θα κρίνουν αυτές τις εκλογές.