Δήλωση Γιάννη Τζέλη για τη συνάντηση Δημάρχου Περιφερειάρχη – Ζητά ενημέρωση για τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, που λιμνάζουν και για τα οποία δεν έγινε αναφορά, καθώς και την προσφυγή στο ΣτΕ για την τσιμεντοποίηση του Κηφισού.

Τη στιγμή που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας έργα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής προϋπολογισμού περίπου 5.000.000 ευρώ στο ΔΤ που ακολούθησε τη συνάντηση Τομπούλογλου Χαρδαλιά δεν γίνεται καμία αναφορά. Την πορεία αυτών των έργων ζητά αναλυτικά να μάθει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τζέλης, όπως επίσης και για την δικαστική διαμάχη με την Περιφέρεια Αττικής στο ΣτΕ για την τσιμεντοποίηση του Κηφισού.

8

 
Με ενδιαφέρον αναμέναμε το δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου μας σχετικά με την συνάντηση του κ. Δημάρχου και συνεργατών του με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά ως προς τα υπό εξέλιξη έργα στη πόλη μας.
Εκτός της αναφοράς κατά το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Τ στην αξιοσύνη Περιφερειάρχη και Δημάρχου, η μνεία σε έργα ουσίας, ήταν μια και μοναδική. Το εν εξελίξει αντιπλημμυρικό έργο της Σκρα.
Ένα έργο άκρως απαραίτητο, που ενώ καθυστερούσε επί χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής υπό τον κ. Πατούλη, ξεκόλλησε όταν το 2023 αποφασίστηκε η αύξηση της χρηματοδότησης κατά 50% και οι απολαβές της κατασκευάστριας εταιρείας από 3.000.000 έφτασαν στα 4.500.000 ευρώ περίπου.
Το έργο, λόγω της τεχνικής του πολυπλοκότητας και της αναγκαίας παρέμβασης σε μεγάλη ακτίνα στη βόρεια Φιλαδέλφεια, όφειλε να εκτελεστεί με τη δέουσα προετοιμασία – ενημέρωση κατοίκων, επισκεπτών, περιοίκων ως προς τις αλλεπάλληλες μεταβολές της κυκλοφορίας των μέσων ιδιωτικής και μαζικής μεταφοράς και να συνοδεύεται εγκαίρως από μέτρα αποσυμφόρησης της. Η πλήρης απουσία των ανωτέρω στον βωμό του να ξεκινήσει «άναρχα και ταχύρυθμα» το έργο για λόγους επικοινωνιακούς, ταυτίζεται και με την αναιτιολόγητη απόφαση για την καταστροφή του αλσυλλίου, πνεύμονα πρασίνου παραπλεύρως της οδού Πίνδου, προς εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και χωρίς συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.
Ωστόσο, προκύπτουν ερωτήσεις σχετικά με μια σειρά έργων υπό χρηματοδότηση από την περιφέρεια, ύψους περίπου 5.000.000, τα οποία η διοίκηση Τομπούλογλου έχει μεν συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας για το 2024, αλλά ουδόλως αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο τύπου.
Συγκεκριμένα :
❓ τι γίνεται με την ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ,
❓ με την κατασκευή χώρου αθλοπαιδιών στο πέταλο της νησίδας,
❓ με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής,
❓ με την δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης και με άλλα έργα της περιφέρειας στην πόλη μας;
❓ Σε ποιο στάδιο βρίσκονται; Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν; ποιο ή ποια από αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024 και ποιο το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους;
❓ Τι γίνεται με το ζήτημα του εγκιβωτισμού του Κηφισού για την αποτροπή του οποίου ο Δήμος αλλά και δημότες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ; Υπήρξε κάποια παρέμβαση ώστε με πολιτική απόφαση να αποτραπεί αυτή η σχεδιαζόμενη περιβαλλοντική καταστροφή;
Εν κατακλείδι, από το συγκεκριμένο Δ.Τ. για την συνάντηση, παρατηρούμε ένα μονοδρομικό ενδιαφέρον με τη δέουσα επικοινωνιακή πρακτική, ενώ εκκρεμούν πολλά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν συνολικότερα την πόλη και τους κατοίκους της.
Ως παράταξη θα θέτουμε θεσμικά τα ερωτήματα για όλα αυτά τα ζητήματα, ελπίζοντας να παίρνουμε και εμείς και οι συμπολίτες μας συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις.
 
Νέα Φιλαδέλφεια 3/7/2024
Γιάννης Τζέλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ
 
Τι ανέφερε το Δελτίο Τύπου του Δήμου για τη συνάντηση
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Τομπούλογλου, τον οποίο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Αντωνόπουλος και η Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Ευτυχία Παπαλουκά.
Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Αυγούστου 2024, αποτέλεσε η προτεραιοποίηση έργων και παρεμβάσεων εντός των ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της.
Είχε προηγηθεί πρόσφατη επίσκεψη (10/07/24) του Περιφερειάρχη στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις εργασίες για την ενίσχυση του Συλλεκτήρα Σ7, για το μεγάλο Αντιπλημμυρικό που ξεκίνησε μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τόσο του Νίκου Χαρδαλιά όσο και του Γιάννη Τομπούλογλου, στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αντίστοιχα. Το Αντιπλημμυρικό της Σκρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή του, για να λύσει το σοβαρό πρόβλημα με τις πλημμύρες στη βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από δεκαετίες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, έμπειρος Αυτοδιοικητικός, και κατά κοινή ομολογία επιτυχημένος σε κάθε θέση ευθύνης από όπου υπηρέτησε τους πολίτες, εξέτασε επισταμένα τις προτάσεις του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και της Δημοτικής Αρχής της «Συμπαράταξης». Τον θεωρούμε σπουδαίο σύμμαχο στην προσπάθεια για την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας._