Κυρώθηκε η Πράξη Εφαρμογής της περιοχής “Μπριτάννια” στη Νέα Φιλαδέλφεια – Άνοιξε ο δρόμος για την ανέγερση των σχολικών μονάδων και την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων

1

Με μια απόφαση σταθμός για την ανάπτυξη της περιοχής “Μπριτάννια” κυρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ με αρ. 1/2024 και αρ.πρωτ. 99/19-03-24, στο ΔΗΜΟ ΝΕΑΣΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και για τα Ο.Τ. Κ.Χ.1, Κ.Χ.2, Κ.Χ.2Α, Κ.Χ.3, Κ.Χ.6, Κ.Φ 460, Κ.Φ463, σύμφωνα με τα διαγράμματα και τους πίνακες.

Μπορεί ακόμη να υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες αρχής γενομένης από τις αναγκαίες μεταγραφές στο κτηματολόγιο αλλά ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία κύρωσης της σχετικής “Πράξης Εφαρμογής” είχε αίσιο τέλος. Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την ανέγερση των σχολικών μονάδων, την διαμόρφωση των κοινόχρηστων και αθλητικών χώρων καθώς και την προστασία των δασικών εκτάσεων του ρέματος του “Γιαμπουρλά”.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής η πράξη έγινε δεκτή διότι:

Α. Τηρήθηκε η διαδικασία δημοσιοποίησης της μελέτης πράξης εφαρμογής σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και δημοσιεύτηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Β. Η Πράξη έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές του ΥΠΕΝ και την κείμενη νομοθεσία, έχει δε καλώς από τεχνικής άποψης και
Γ. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις

ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2024 Ψ80Ι7Λ7-ΜΓΠ