Σε 42 ανέρχονται οι “αόρατοι άνθρωποι” στα όρια του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας

38

Η κοινωνική φροντίδα για τους αστέγους, οι οποίοι συχνά αναφέρονται ως «αόρατοι άνθρωποι», αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα και πολύπλοκα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Η αστεγία δεν είναι απλώς ένα ζήτημα στέγης αλλά μια πολυδιάστατη πρόκληση που σχετίζεται με κοινωνικούς, οικονομικούς και ψυχολογικούς παράγοντες.

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας έχει καταγράψει τους αστέγους της περιοχής σε “Μητρώο αστέγων” και προσπαθεί να τους εντάξει στις διάφορες δομές. Ο χώρος του άλσους, τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια, τα ακατοίκητα σπίτια, τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, τα πάρκα, η Εθνική οδός και οι γέφυρες είναι τα σημεία όπου επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν ως καταλύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με την εισήγηση της κοινωνικής λειτουργού κας. Ζωής Παλιούδη οι άστεγοι στο δήμο ανέρχονται σε 41άτομα  με επιπλέον μια οικογένεια (πατέρας με δύο ανήλικα παιδιά) σύνολο 42. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το “μητρώο αστέγων” και τις διαδικασίες που ακολουθεί η αρμόδια υπηρεσία για την επίλυση των προβλημάτων των αστέγων.