«Σε τιμωρία» βάζει τους ιδιώτες γιατρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης – Νέα δήλωση του Γ. Τομπούλογλου για τις προσλήψεις εκτάκτων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας

Μετά τη μειωμένη ανταπόκριση των παθολόγων όλης της χώρας στην πρόσκληση για κάλυψη των τεράστιων κενών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, με χθεσινή νομοθετική διάταξη, αποκλείει από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όσους αρνούνται να δουλέψουν με μερική απασχόληση στο Δημόσιο.- Μετά την δημόσια κριτική που ασκήθηκε στο Δήμο για τον επικοινωνιακό χειρισμό των προσλήψεων στο Κέντρο Υγείας νέες δηλώσεις του Γ. Τομπούλογλου

25

Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις υπουργού Υγείας και ιδιωτών γιατρών ήρθε, χτες, με τη μορφή νομοθετικής διάταξης που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ξηλώματος των τελευταίων δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, στην οποία διατυπώνονται γραπτώς οι λεπτομέρειες της φαεινής ιδέας Γεωργιάδη για το «μπάλωμα» των κενών στο δημόσιο σύστημα υγείας νησιών και δυσπρόσιτων περιοχών με την επίταξη ιδιωτικών υπηρεσιών, όπως και οι «ποινές» για τους απείθαρχους: όσοι ιδιώτες γιατροί, λοιπόν, αρνηθούν να δουλέψουν με μερική απασχόληση σε δημόσιες δομές,

α) εάν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλεται η σύμβασή τους,

β) χάνουν την πρόσβαση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, ανεξάρτητα από την ύπαρξη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά με τις προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας και την κριτική  που ασκήθηκε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αρθρογραφία της π. αντιδημάρχου Μαίρης Μαργαριτοπούλου για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του δήμου δόθηκε στη δημοσιότητα νέα δήλωση του δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου με την οποία προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από κοινωνικά προβλήματα, όπως η υγεία.

Προ ολίγων ημερών η διοίκησή μας κατήγαγε την μεγάλη επιτυχία του να προσληφθούν τρεις νέοι γιατροί στο Κέντρο Υγείας της Νέας Φιλαδέλφειας (πρώην ΙΚΑ) – #Ουρολόγος, #Καρδιολόγος και αναμένεται άμεσα #Παθολόγος.
Η επιτυχία μας αυτή αφορά στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων της πόλης μας, τους οποίους υπηρετούμε και στους οποίους λογοδοτούμε ως διοίκηση.
Έχουμε δεσμευτεί ότι θα ασκήσουμε οποιαδήποτε δυνατή πίεση ή επιρροή, με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας.
Να υπενθυμίσουμε σε κάποιους κακόβουλους ότι οι δημότες δεν μας εξέλεξαν προκειμένου να λύσουμε το ζήτημα της δημόσιας υγείας της χώρας. Για αυτό εξέλεξαν την Κυβέρνηση η οποία θα κριθεί θετικά ή αρνητικά στο τέλος της κυβερνητικής της τετραετίας από τον ελληνικό λαό.
Η Δημοτική Αρχή της Συμπαράταξης και εγώ ως Δήμαρχος θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε απρόσκοπτα κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Γιάννης Τομπούλογλου –
Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας