Κάτω από τη βάση η καθαριότητα στους πολυσύχναστους και ασυντήρητους πεζοδρόμους πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ

55

Ο “Απαιτητικός Δημότης” συνεχίζει το φωτορεπορτάζ στους πεζόδρομους πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ. Χθες παρουσιάστηκε η κατάσταση των ίδιων των πεζοδρόμων ως ασυντήρητη υποδομή. Σήμερα σειρά έχει η καθαριότητα στους πεζοδρόμους των οδών  Κιλικίας, Αδάνων, Μερσίνης και τμήματος της Δεκελείας (μεταξύ Φωκών και Αττάλειας).

Η καθαριότητα των πεζοδρομίων στην περιοχή κοντά  στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ζήτημα υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας της περιοχής κατά τη διάρκεια των αγώνων και άλλων εκδηλώσεων.

Η διατήρηση της καθαριότητας συμβάλλει όχι μόνο στην αισθητική εικόνα της περιοχής, αλλά και στην υγεία και ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών και από ότι φαίνεται ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, παρά τα αυξημένα κατά 77% δημοτικά τέλη, βαθμολογείται κάτω από τη βάση.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο προσελκύει μεγάλους αριθμούς φιλάθλων και επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες των αγώνων, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής απορριμμάτων, με τις κακές συνήθειες ορισμένων επισκεπτών, όπως η απόρριψη σκουπιδιών στο δρόμο, να εντείνουν το πρόβλημα της καθαριότητας και η ανεπάρκεια των δημοτικών υπηρεσιών δεν επαναφέρει τη γειτονιά αυτή σε συνθήκες κανονικότητας.