Δημοσιεύματα ότι πίσω από την αγορά της Μπριτάννια βρίσκεται ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος – Θα επιμείνει ο Δήμος στον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως διατηρητέου;

153

Είχαμε αποκαλύψει ότι νέα ιδιοκτήτρια των εγκαταστάσεων του εργοστασίου ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν η εταιρεία UPGRADE PROPERTIES , μετά τον πλειστηριασμό της 21ης Φεβρουαρίου 2024.

Τρεις φορές έχει εισαχθεί ως θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 22/4/2024 ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως διατηρητέου και τις τρεις ο Γ. Τομπούλογλου το απόσυρε, επικαλούμενος νομικές εκκρεμότητες της διαδικασίας του πλειστηριασμού. Κινήσεις που έχουν δημιουργήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Σημειώνεται ότι η πρόταση για χαρακτηρισμό ως διατηρητέου είναι σε ευθεία αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του σημερινού δημάρχου Γ.Τομπούλογλου.

 

Η εταιρεία UPGRADE PROPERTIES  είναι η νέα ιδιοκτήτρια της “Μπριτάννια” στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ωστόσο πρόσφατα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που συνδέουν την εταιρεία UPGRADE PROPRTIES  με την σύζυγο του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο. Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα, ταυτίζουν την διαχειρίστρια  UPGRADE PROPERTIES κ. Άννα Τσελέπη με την σύζυγο του νέου παράγοντα της ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό σημείο των δημοσιευμάτων του aetofolia.gr μεταξύ άλλων είναι ότι: “… στην ίδια με την UPGRADE PROPERTIES διεύθυνση (Ακτή Ποσειδώνος 14-16 στον Πειραιά) εδρεύει και η SEAJETS. Το email της Διαχειρίστριας κυρίας Τζελέπη είναι το ίδιο και για την επικοινωνία με την GOLDENSTEP SHIPPING Ε.Π.Ε. (βλέπε εδώ) η οποία είναι θυγατρική της SEAJETS…”

Η διαδικασία οριστικής μεταβίβασης του ακινήτου της ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ αν δεν ολοκληρώθηκε βρίσκεται στο τελικό στάδιο μια που ο δήμος με το χρηματικό ένταλμα 671Α/7.6.24 κατέβαλε συμβολαιογραφική αμοιβή για την κατάταξή του στον πίνακα οριστικών πληρωμών από τον πλειστηριασμό.