Με σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης και όχι περίφραξη, όπως αποφάσισε η ΔΕ, αντιμετωπίζει ο Δήμος την επικινδυνότητα της γέφυρας Ποδονίφτη

55

Με σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης και όχι περίφραξη, όπως αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, αντιμετωπίζει ο Δήμος την επικινδυνότητα της οδικής διάβασης στη γέφυρας Ποδονίφτη στη Ν. Χαλκηδόνα επί της οδού Ξάνθου. 

Παρά το ότι η απόφαση 72/2024 της ΔΕ αναφέρει σαφώς για τοποθέτηση περίφραξης μέχρι την άρση της επικινδυνότητας απλά τοποθετήθηκαν μόνο σήματα τροχαίας που απαγορεύουν την στάση και στάθμευση.

Την επικινδυνότητα, από διάβρωση στη θεμελίωση του έργου, έφερε στην επιφάνεια έγγραφο της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), της Γεν. Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών, της Γεν. Γραμματείας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

 

Η τοποθέτηση και μόνο πινακίδων για την απαγόρευση της στάθμευσης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και δεν ενημερώνει τους πολίτες για τους ενδεχόμενους κινδύνους, οι οποίοι μπορούν να προκληθούν από την διάβρωση του έργου.

Απαγόρευση στάθμευσης στον Ποδονίφτη λόγω επικινδυνότητας!