Ορίσθηκαν οι οκτώ αντιδήμαρχοι Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας – Αναλυτικά οι αρμοδιότητες των

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου, η οποία δημοσιεύθηκε στη διαύγεια, ορίσθηκαν οι οκτώ αντιδήμαρχοι και προσδιορίσθηκαν οι αρμοδιότητές των. Οι αρμοδιότητες έχουν έντονο γεωγραφικό προσδιορισμό με αναφορά σε κάποιες από τις γειτονιές της πόλης ενώ παρατηρούνται εξαιρέσεις στις αρμοδιότητες αντιδημάρχων.

576

      

1) -Ορίζει τη Δημοτική Σύμβουλο κα Δρεπανιά Ελένη του Φανουρίου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπτυξιακής Πολιτικής, χωρίς αντιμισθία, και της μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και των εξής υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων:

α)-Τμήματος Προϋπολογισμού, Διπλογραφικού & Φορολογικών Υποθέσεων, β)-Τμήματος Λογιστηρίου, γ)-Τμήματος Εσόδων & Διαχείρισης Περιουσίας, εξαιρούμενων των αρμοδιοτήτων που αφορούν τα Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίες ανατίθενται με την παρούσα στον Αντιδήμαρχο κ. Κοττέ Γρηγόριο, δ)-Τμήματος Προμηθειών και ε)-Τμήματος Ταμείου καθώς επίσης και του Αυτοτελούς Γραφείου Αναπτυξιακής Πολιτικής. Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Νεκροταφείου ανατίθενται σε Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο.

Επίσης της μεταβιβάζει την αρμοδιότητα έγκρισης των δαπανών και η διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων και όσων προκύπτουν με αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρεώσεων .

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπτυξιακής Πολιτικής όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

2) – Ορίζει τη Δημοτική Σύμβουλο κα Παπαλουκά Ευτυχία του Χαράλαμπου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, με αντιμισθία, και της μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων καθώς και του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Στον τομέα της Φιλοζωίας, της ανατίθενται οι αρμοδιότητες που αφορούν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία και με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και φιλοζωικές Οργανώσεις, Συλλόγους, Επιτροπές κλπ.

Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Φιλοζωίας και Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

3) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γούλα Αλέξανδρο του Ευαγγέλου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Παιδείας, χωρίς αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, εξαιρούμενων των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον Πολιτισμό και τα θέματα της Διά Βίου Μάθησης, οι οποίες ανατίθενται σε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Παιδείας όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

 

4) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πρατσή Ιωάννη του Αναστασίου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. και Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας, με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. και του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. και Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

 

5) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Διαγουμά Εμμανουήλ του Νικολάου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – ΑΜΕΑ, με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, εξαιρούμενων των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται με την παρούσα Απόφαση σε συγκεκριμένους Αντιδημάρχους όπως και των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται σε συγκεκριμένους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής – ΑΜΕΑ όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

6) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κοττέ Γρηγόριο του Αριστοτέλη, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας & Ασφάλειας Πολιτών, Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Πολιτικής Προστασίας, με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κατά το σκέλος που αφορά αρμοδιότητες επί των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς και την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου κατά το σκέλος που αφορά μόνον τις αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας εξαιρουμένων των λοιπών αρμοδιοτήτων που αφορούν θέματα περιβάλλοντος.

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας & Ασφάλειας Πολιτών, Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Πολιτικής Προστασίας όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος .

7) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανασόπουλο Παναγιώτη του Κωνσταντίνου, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας, σε συνεργασία με τον εκάστοτε καθ΄ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο και με τα μέσα που θα οριστούν από αυτόν. Επιπλέον ορίζεται αρμόδιος για την τέλεση των πολιτικών γάμων, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νέας Χαλκηδόνας και εξουσιοδοτείται για τη διαδικασία θεώρησης γνησίου υπογραφής επί εγγράφων πολιτών , σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις του θεσμικού πλαισίου .

Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Νέας Φιλαδέλφειας όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο Δήμαρχος.

8) – Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζησιμάτο Δημήτριο του Συμεών-Βασιλείου, κατά τόπον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νέας Χαλκηδόνας, με αντιμισθία, και του μεταβιβάζει την εποπτεία, συντονισμό και ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τον εκάστοτε καθ΄ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο και με τα μέσα που θα οριστούν από αυτόν. Επιπλέον ορίζεται αρμόδιος για την τέλεση των πολιτικών γάμων, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νέας Φιλαδέλφειας και εξουσιοδοτείται για τη διαδικασία θεώρησης γνησίου υπογραφής επί εγγράφων πολιτών , σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες διατάξεις του θεσμικού πλαισίου.