Κινητοποιήσεις από Δευτέρα-Πέμπτη των εργαζομένων του δήμου Ν.Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για καθυστερούμενες αμοιβές

Αναμένεται μια "θερμή" εβδομάδα με τους εργαζόμενους να διεκδικούν δυναμικά τα χρήματά τους και τους συνδυασμούς των Γ. Τομπούλογλου και Γ. Βούρου να αγωνιούν για τις αποφάσεις του εκλογοδικείου την Πέμπτη 14/12 (η απεργία δικηγόρων ενδέχεται να αναβάλει την απόφαση), επιδιδόμενοι σε ένα ιδιότυπο διάλογο μέσω συνεντεύξεων και ανακοινώσεων.

111

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας με αφορμή συνέχιση της εκκρεμότητας της μη καταβολής των δεδουλευμένων αμοιβών των, παρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Προφανώς τα οικονομικά του δήμου δεν βρίσκονται στα καλύτερα των με τις συνέπειες να βαρύνουν τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πόλη με εμφανή τα σημάδια στη συντήρηση των υποδομών και υπηρεσιών (καθαριότητα, σχολεία, παιδικές χαρές, οδοί , πεζοδρόμια κλπ).

Έτσι σήμερα και αύριο Κυριακή απέχουν όσοι εργάζονται υπερωριακά ενώ από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη 13/12/23 θα απεργήσει το σύνολο του προσωπικού. Στην ουσία ο δήμος θα υπολειτουργεί από δευτέρα-Πέμπτη 14/12/23 μια που την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, διεκδικώντας τότε συνολικά ποσό 300.000 ευρώ σε δεδουλευμένα από απλήρωτες υπερωρίες, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ζητώντας ταυτόχρονα τα μέσα ατομικής προστασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία πρασίνου με την απόφαση 148/11.10.23 της Οικονομικής Επιτροπής είχε γίνει δεκτός εξωδικαστικός συμβιβασμός, με το δήμο να αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει 60.000 ευρώ (σε δύο ισόποσες δόσεις των 30.000) την πρώτη μέχρι τέλος Νοεμβρίου και την δεύτερη μέχρι 31/12/23, αναλόγως των ταμειακών δυνατοτήτων του Δήμου. Εκ του αποτελέσματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων φαίνεται ότι μάλλον δεν έχουν τηρηθεί τα αποφασισμένα.