Άνοιξαν οι κάλπες. Αμφίρροπη δείχνει η μάχη Βούρου – Τομπούλογλου

149

Άνοιξαν οι κάλπες σε πολύ ήρεμο κλίμα  για την εκλογή δημάρχου στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για την επόμενη πενταετία και αναμένεται λίγο μετά τις 7μμ να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με τις δύο συγκεντρώσεις των υποψηφίων, που κατά γενική ομολογία ήταν υποδεέστερες αυτών της προηγούμενης εβδομάδας. Το εκλογικό σώμα δείχνει κουρασμένο και η αύξηση του ποσοστού αποχής είναι βέβαιο γεγονός.

Το αποτέλεσμα κρίνεται αβέβαιο μια που δεν υπάρχουν ποσοτικά μετρήσιμα στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ του ενός ή του άλλου. Ορισμένοι συμπολίτες (κυρίως υποψήφιοι επιλαχόντων συνδυασμών) επέλεξαν να τοποθετηθούν υπέρ του ενός ή του άλλου ή και κατά των δύο και συχνά σε διαφοροποίηση με τους επικεφαλής των συνδυασμών των. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ορισμένοι, χρόνια εμπλεκόμενοι με τα της αυτοδιοίκησης, δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως ανεξάρτητα τι προωθούν ιδιωτικώς.

Η διαφορά μεταξύ των δύο δεν φαίνεται να είναι μεγάλη με τον Γ. Τομπούλογλου να κάνει κινήσεις να καλύψει τη διαφορά των 499 ψήφων της πρώτης Κυριακής και τον Γ. Βούρο να μοιραστεί τις ψήφους των άλλων συνδυασμών μια που σύμμαχό του έχει την αποχή, το λευκό και το άκυρο, παράγοντες που σίγουρα θα εμφανιστούν αυξημένοι. Οι “υπόγειες” διεργασίες υπέρ του ενός ή του άλλου ενδέχεται να δημιουργήσει έκπληξη στο αποτέλεσμα. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης παραμένουν και θα είναι μπροστά σε όποιον κερδίσει την σημερινή εκλογική μάχη. 

Εκτός από τον δήμο μας και αυτόν της Αθήνας, επαναληπτική εκλογική διαδικασία στο λεκανοπέδιο έχουν και οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Διονύσου, Ελευσίνας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης,  Παιανίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Πετρούπολης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.