Στην τελική ευθεία οι μονομάχοι. Όλα είναι ρευστά.

Πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι την Κυριακή με το πολυπαραγοντικό περιβάλλον αυτής της προεκλογικής περιόδου να μην επιτρέπει ασφαλή πρόβλεψη. - Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο επόμενος δήμαρχος θα λέγεται Γιάννης.

51

Οι δύο μονομάχοι της δεύτερης επαναληπτικής ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας επιταχύνουν τις προσπάθειες τους για να πετύχουν την νίκη που θα τους φέρει στη διοίκηση του δήμου τα επόμενα 5 χρόνια.

Μια σύντομη ματιά το πως συμπεριφέρθηκε το εκλογικό σώμα στις εκλογές του 2019, μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, είναι ένα χρήσιμο στοιχείο. 

Το 2019 ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 31.315 άτομα, την Α Κυριακή ψήφισαν 18.731 (59,82%) και την Β Κυριακή 14.853(47,43%) δηλαδή ψήφισαν περίπου 3.800 άτομα λιγότερα. Το  σύνολο δε των άκυρων και λευκών την Α πρώτη Κυριακή ήταν 616 ενώ την Β Κυριακή ανήλθε μόνο σε 696, παρά το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση που είχε λάβει 1.424 ψήφους είχε προτρέψει τους ψηφοφόρους της υπέρ του άκυρου ή λευκού. Την ίδια προτροπή, για λευκό ή άκυρο, διετύπωσε πρόσφατα η Λαϊκή Συσπείρωση  και δεν μένει παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα για να διαπιστώσουμε πόσοι περίπου θα  ακολουθήσουν αυτή την τακτική. 

Ο Γιάννης Βούρος, συνεχίζει να προβάλει έργα της επόμενης πενταετίας και προσπαθεί  να συγκεντρώσει ως υποστηρικτές του όσους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν προτίθενται να υποστηρίξουν τον Γ. Τομοπούλογλου . Ιδιαίτερη έμφαση δίνει  στη στήριξη παραγόντων της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι μια τέτοια ανοικτή στήριξη δεν βοήθησε, όσο θα ήθελε, τον Λ. Γεωργαμλή να μπει στον δεύτερο γύρο και στους δυσαρεστημένους του χώρου επιρροής της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο συνδυασμός του Γιάννη Τομπούλογλου, εκτιμώντας ότι η αποχή ευνοεί των πρώτο συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Βούρου,  απάντησε με σχετικό βίντεο προτρέποντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία, προσπαθώντας έτσι να μειώσει τις δυσμενείς γι αυτόν επιπτώσεις της αποχής και ιδιαίτερα της  αυξημένης, που αναμένεται έτσι ή αλλιώς την Β Κυριακή. 

Όσον αφορά τις κομματικές στηρίξεις μπορεί ο Γιάννης Τομπούλογλου να έτυχε στήριξης από τον Άδωνη Γεωργιάδη για την εκλογική μάχη της 8ης Οκτωβρίου, γεγονός όμως που ταυτόχρονα δυσαρέστησε τον Στέφανο Γατσούλη και τον συνδυασμό του καθιστώντας ανέφικτη την εκδοχή  να τον υποστηρίξουν, ως ενιαίο σύνολο, την Κυριακή. Ο Γιάννης Τομπούλογλου προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του από τον συνδυασμό του στέφανου Γατσούλη.

Από την άλλη μεριά ο Λύσανδρος Γεωργαμλής και οι στενοί του συνεργάτες, είναι δύσκολο να υποστηρίξουν τον Γιάννη Βούρο, ενώ αντίθετα τα μέλη του συνδυασμού που έχουν κάποια σχέση με την ΑΕΚ φαντάζει απίθανο να μην στηρίξουν τον Γιάννη Βούρο. Στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο παράγοντας άγνωστος Χ που ονομάζεται Παντελής Γρετζελιάς. 

Όσον αφορά τον Γιάννη Τζέλη αυτός κρατά προς το παρόν σιγή ασυρμάτου, συζητώντας, σε διαδοχικές συσκέψεις, με συνεργάτες του τα αποτελέσματα των εκλογών και της διαμορφωμένης  πλέον κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του   dekeleias σήμερα έχει προγραμματιστεί ολομέλεια του ψηφοδελτίου.

Χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει στήριξη σε υποψήφιο, ίσως δεν γίνει από κανέναν αυτό. Αυτό που μπορεί να δούμε είναι να ανεβαίνουν ορισμένοι στις εξέδρες των υποψηφίων δημάρχων και μετεκλογικά να λαμβάνουν θέσεις αντιδημάρχων ή άλλων έμμισθων θέσεων στο δήμο.

Πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι την Κυριακή με το πολυπαραγοντικό περιβάλλον αυτής της προεκλογικής περιόδου να μην επιτρέπει ασφαλή πρόβλεψη. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο επόμενος δήμαρχος θα λέγεται Γιάννης.